Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin Hayata Geçirdiği “Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler” Eğitim Programı Tamamlandı

Kale Grubu tarafından başlatılan “İyi Bak Dünyana” hareketi kapsamında, sürdürülebilirliği yaşamın merkezine koyan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin başlattığı ‘Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı tamamlandı.

Daha sürdürülebilir bir dünya için sosyal fayda yaratan fikirlerin savunuculuğunu üstlenen KTSM, başta iklim krizi olmak üzere kronik sorunlara çözüm arayışları kapsamında farklı disiplinlerden öğrenci ve profesyonelleri alanında yetkin isimlerle bir araya getirmeyi amaçladığı ‘Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’nı 17 Mart-14 Nisan 2022 tarihlerinde hayata geçirdi. Disiplinlerarası paylaşımlara ev sahipliği yapan KTSM, bu programı tasarlarken birlikte düşünmeyi, çalışmayı ve üretmeyi amaçladı.

Başta mimari ve tasarım alanında eğitim gören gençler ve yaşam boyu öğrenime inanan profesyoneller arasında, biyoteknoloji ve biyolojik bilimler odaklı yaratıcı ve yenilikçi çözümlerin ortaya koyulmasını ve disiplinlerarası fikir alışverişini desteklemek amacıyla hayata geçen programa 287 öğrenci ve 45 profesyonel olmak üzere toplam 332 kişi katılım gösterdi.

Kalebodur’un desteğiyle hayata geçirilen ‘Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’na95 farklı üniversiteden katılım olurken, 23 eğitmenin görev aldığı ve 18 modülden oluşan program, 25 saat 6 haftada tamamlandı.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden yetkin akademisyenlerin yanı sıra sürdürülebilir mimari ofisleri ve girişimciler başta olmak üzere uygulayıcıların yer aldığı kolektif eğitim programında birbirinden farklı konu başlıkları katılımcılara yol gösterici oldu. ‘Sürdürülebilir Bir Dünyada Şehirleri Sürdürülebilir Hale Getirmek’, ‘Biyomalzeme ve Mimarlık’, ‘Duyusal Coğrafya: Dengeli Bir Yaşam için Çevreyi Tasarlamak’, ‘Mimarlık Bakış Açısı ile Biyomimikri’ ve ‘Zeytin Çekirdeğinden Malzemeye, Plastiğin Dönüşümü, Algler ve Mantarların Mimarlıkta Kullanımı’ gibi birbirinden özgün içeriklerin yer aldığı programda katılımcılar, akademik bilgilerin yanı sıra gerçek hayatta uygulanabilirliğe yönelik deneyim paylaşımlarından faydalandılar. Katılımcılar, destekleyici kuruluşların önerdiği staj programlarına da başvuru hakkı kazandılar. Her konu özelinde ilham verici kitap ve film önerilerinin de sunulduğu bu kolektif eğitim programı, alanında hayata geçmiş tek program olma özelliği de taşıyor. Program kapsamında girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi için eğitime archipreneur (mimaride girişimcilik) programı ile devam edilecek.

Programı tasarlayan Gebze Teknik Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Elif Damla Arısan ve Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler, yaptıkları ortak açıklamada, ilk defa hayata geçirilen bu programa katılımcıların hem başvuru sürecinde gösterdikleri ilgi hem de derslere etkin katılım sağlamalarından ötürü çok memnun olduklarını belirterek; “Bu programda, hep birlikte çok şey öğrendik. Aradığımız soruların yanıtları doğada var. Doğaya yüzümüzü döndüğümüzde ve çok disiplinli çalışıp ürettiğimizde, dünya daha iyi bir yer olacak. Bu programın da katılımcılarımızın kariyerinde, hayatında ve dünyada iyi izler bırakmasına aracı olmasını diliyoruz” dediler.

Etiketler

Bir yanıt yazın