Kale Tasarım ve Sanat Merkezi Karaköy’de Açıldı

Kale Grubu, İstanbul’daki ilk genel merkezini tasarım ve sanata vakfetti.

Sanat ve tasarım alanında ortak bir üretim ve öğrenme alanı oluşturmak amacıyla Kale Grubu ’nun, İstanbul Kalkınma Ajansı ’nın (İSTKA) desteğiyle Karaköy ’deki ilk merkez binasında hayata geçirdiği Kale Tasarım ve Sanat Merkezi düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Kale Grubu Başkanı ve CEO ’su Zeynep Bodur Okyay “Kurucumuz İbrahim Bodur ’un ’Önce İnsan ’ diyerek çıktığı sanayi yolculuğunda; sanat, tasarım ve insanı buluşturacak bu merkezin önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum” dedi.

Kale Grubu, grubun ilk genel merkezi olan ve giriş katı bir dönem sanat galerisi olarak kullanılan Karaköy’deki binasını, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’ne dönüştürdü. İstanbul’da sanat ve tasarım alanındaki öğrenci, yeni mezun ve profesyonellere ortak bir üretim ve öğrenme alanı oluşturmak amacıyla, hayata geçirilen Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, seramik sanatının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Attila Galatalı’nın eserlerinden oluşan bir seçkiyle kapılarını açtı. 

Sanat, tasarım ve mimari alanlarda yaptığı çalışmalar, yayınladığı kitaplar ve yaptığı sponsorluklarla kültür sanat alanına katkıda bulunan Kale Grubu, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek atölye, konuşma, sergi ve diğer etkinlikler ile katılımcıların eğitim aldıkları alanlara dair bilgi birikimlerini artırmayı, bireysel yetkinliklerini geliştirmeyi, tasarım ve sanat ile diğer tüm yaratıcı endüstrilerdeki disiplinlerarası çalışmalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

İstanbul’un kreatif gelişimine katkı 

Toplam 5 katta yaklaşık 500 metrekareye yayılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenleneceği merkezin bodrum katında bir seramik üretim alanı; giriş katında atölyelerin çıktılarının paylaşılacağı bir sergi alanı; birinci katta konuşma ve sunumlar ile grup çalışmalarına imkan verecek bir ortak alan; ikinci katta tasarım ve sanat ağırlıklı 1000 kitaptan oluşan bir kütüphane ve son olarak, üçüncü katta herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı maket ve üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor. 

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi bünyesinde yıl sonuna kadar, 10 tasarım ve 10 sanat çalıştayı, dört de disiplinlerarası buluşma gerçekleşecek. Merkezin hayata geçirilmesinde desteği olan İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kapsamında Mart 2020 tarihine kadar büyük çoğunluğu çalıştayların çıktılarından oluşacak sekiz sergi düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın