Kale Fulya Showroom ile 360 Derece Hizmet

Kale Grubu, mağazacılık anlayışı ile perakende sistemini yeniden düzenleyerek, örneğinin ilk mağazası olan Kale Fulya Showroom'un açılışını 12 Mayıs 2011 tarihinde yaptı.

Kale Fulya Showroom, 1200 m²’lik alanda Kale Grubu’nun markaları Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale ve Kalekim ürünlerini 360 derece hizmet anlayışıyla tüketicilere sunuyor. Mağaza konseptini ve projelendirmesini Demirden Design’ın yaptığı Kale Fulya Showroom, Türkiye’nin önde gelen mimarları tarafından tasarlanan mekanları ile de dikkat çekiyor.

Kale Grubu olarak ürettikleri her ürünle giderek daha hızlı akan hayatı tüketiciler için kolaylaştırma ve tüketicilerin yaşam kalitesini artırma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Kaleseramik Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, “Artık, ürünleri en uyumlu şekilde, fazla aramaya gerek kalmadan, tek bir alanda ve birbirini tamamlar şekilde kullanıcılara sunmak en az ürüne hayat vermek kadar önemli hale geldi. Bu doğrultuda Kale Grubu olarak, yepyeni bir mağazacılık anlayışı ile perakende sistemimizi yeniden düzenleyerek, 360 derece hizmet sunuyoruz” dedi.

Kale Fulya Showroom’un bu felsefe doğrultusunda açılan ilk mağazaları olduğunu söyleyen Kayan, ürünlerini seçerken, uygularken, kullanırken kolaylık sağlayan uyumlu tasarım ve hizmetler sunmaya odaklandıklarını belirtti. Kayan, “Yeni mağazalarımızda, seramikten vitrifiyeye, doğal taştan cam mozaiğe, parkeden karo çiniye, armatürden mobilyaya ve öncü olduğumuz yapı kimyasallarında ısı ve su yalıtımı ürünlerimize ulaşma, üstelik uyumlu tasarımlarla hepsini bir arada seçme, satın alma ve uygulama kolaylığı sağlıyoruz. Fulya’dan sonra Levent’te bulunan Kale binamızdaki Info Point ve İzmir, Alsancak’taki konsept showroomumuzu da bu bakış açısıyla açmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez Kale Grubu tarafından tasarım ve inovasyon sorumlusu olarak atanan Kaleseramik Tasarım ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın ise, Kale Grubu’nun kurulduğu yıldan itibaren girişimci ve yenilikçi kültürünü her zaman muhafaza ettiğini, özellikle de 90’lı yıllarda başlayan tasarım alanındaki yatırımlarının bugün daha da güçlendiğini ve inovasyon anlamında daha da hızlanan yeni bir sürecin başladığına işaret ettiğini söyledi. Ersayın, “Bugün toplam 3 bin ürünümüz tesislerimizde en güncel teknoloji ile üretiliyor. Çoklu adette ürün ve mekan çözümlerimizin varlığı, her kullanıcının bizim için özel olması ve her birinin ayrı ayrı beklentilerine yanıt verme arzusundan kaynaklanıyor. Ürünlerimiz ve kullanım senaryolarımızla kendilerine yeni deneyimler kazandırdığımızı düşünüyor, bu deneyimlerin yakın gelecekte daha da eşsiz ve özel olması için sürdürülebilir bir tasarım politikası izlemeye devam edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Kale’nin Mağaza Tasarımı Felsefesi
Kale mağazaları, perakende dünyasının gereksinimi olan sistem tasarımı yöntemi ve algısal bütünsellik ilkeleri ile tasarlanıyor. Bu bütünselliği sağlayan, dolayısıyla mağazaların kurumsal kimliğini oluşturan tasarımın temel elemanları, net algılanan prizmatik yapılar ile bu yapıları birbirlerine bağlayan güçlü akslardan oluşuyor. Ziyaretçilerine mağazanın fonksiyonel yapısını okutan bu sistematik yapı, aslında hem tek tek, hem de bir bütün olarak algılanabilen katmanlar olarak sunuluyor.

Kale’nin bireysel ve profesyonel müşterilerine sunduğu konut mekanlarından, kentsel projelere uzanan geniş ürün grupları ve bu grupların çoklu seçenekleri, bu katmanlar sayesinde kolaylıkla algılanabiliyor. Satın alma karar sürecinde ziyaretçilere kolaylık sağlayan bu stratejik yapı, yenilikçi birçok sergileme prensibini de içinde barındırıyor.

Tasarım ve esnek yapısı sayesinde, farklı mimari yapılarda sürdürülebilir kurumsal kimlik yaratırken, statik olmayan dinamik tasarım prensipleri yeni gereksinimler için de zengin bir kaynak oluşturuyor. Kale, yenilikçi tasarım ve teknolojik ürünlerinin tanıtımının gerektirdiği yüksek kaliteli ortamı, özelleşmiş bir yapısallıkta çözüyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın