‘Kaldırımımızı verin’ yürüyüşü

İzmir Gönüllü Engelliler Grubu, kaldırımların standartlara uygun yapılmaması ve işyerleri tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi.

Kaldırım işgalleri yüzünden sokağa çıkamadıklarını ve evlerine hapsolduklarını söyleyen engelliler, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla, dün sabah İzmir Kent Konseyi binasının önünde bir basın açıklaması yaptı.

‘İŞGAL ALTINDA’

Amaçlarının eylem değil, sorunu çözmek olduğunu belirten bir grup engelli adına konuşan Ayşe Baysal, “İzmir’de yaşayan, özellikle görme ve yürüme sorunu çeken ortopedik engelliler olarak şehrimizin kaldırım işgallerini protesto etmek amacıyla ‘Kaldırımımı istiyorum’ adıyla eylem başlatıyoruz. Bugün (dün), ilkini yapıyoruz. Kaldırımlarımızı geri alana kadar, eylemlerimize devam edeceğiz, yılmayacağız. Kaldırımlar işgal altında iken, bizler sokağa çıkıp dolaşamıyoruz, çünkü evlerde hapsoluyoruz” dedi. Kaldırımların lokanta ve benzeri işyerlerine kiralandığını belirten Baysal şöyle devam etti: “Kaldırımlarımız izinsiz olarak, değişik nedenlerle işgal altındadır. Ayrıca, mevcut kaldırım rampalarının kullanımına mani olacak şekilde ve uygunsuz araç parklarıyla da kaldırım kullanımı engellenmektedir. İşgallerle ilgili hali hazırda tüm belediyelerce ceza yazıldığına ilişkin yasa var. Ancak bu yasanın yürürlükte olmasına karşın, kentimizin kaldırımları işgal altındadır. Bu nedenle de, özellikle yukarıda belirtilen engelli grupların, erişebilirlik hakları ellerinden alınmış durumdadır.” Daha sonra görme ve yürüme engelli vatandaşlar, yolda bir süre kaldırımların işgal edilmesini ve standartlara uygun yapılmamasını protesto etti.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın