Kalamış Yelken Kulübü yerle bir

Kadıköy Belediyesi, kaçak olduğu gerekçesiyle Kalamış Yelken Kulübü'nün eğitim merkezini yıktı.

Yıkımın kanunsuz olduğunu öne süren kulüp yetkilileri, Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip, sabahın erken saatlerinde Kalamış Yelken Kulübü Eğitim Merkezi’ne geldi.

Yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda kurulu bulunan tek katlı binanın yıkım işlemi için, merkezin içinde bulunan eşyaların dışarı çıkarılması istendi.

Kulüp yetkilileri görevlilerin bu isteğine direnmedi, içeride bulunan eşyalar Kadıköy Belediyesi’ne bağlı işçiler ve kulüp çalışanları tarafından dışarıya taşındı.

“YIKIM KANUNSUZ”

DHA’nın haberine göre; Kalamış Yelken Kulübü Kulüp Müdürü Haldun Tunçay, yıkım çalışmalarını izledi. Yapılan işlemin kanunsuz olduğunu kaydeden Tunçay, “Milli Emlak’a ait bu araziyi 1995 yılında kiraladık. Sözleşmemiz 20 yıllıktı. Yıkımı yapılan merkez yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda kurulu. Kulüp sporcuları, sporcuların yakınları ve kulüp üyeleri tarafından kullanılıyordu” dedi.

Kalamış Yelken Kulübü Başkanı Esin Şahinbozkır ise, Kalamış’taki tüm yapıların kaçak olduğunu öne sürürek, bu kaçak binaların tamamı için yıkım kararı olmasına rağmen sadece kendilerinin kurban edildiğini vurguladı.

Fenerbahçe Tesisleri ve yüzme havuzu için 10 yıldan beri yıkım kararı olduğunu öne süren Şahinbozkır, Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yıkımı gerçekleştiren zabıta yetkilileri, hakkında yıkım kararı çıkan tüm binaları yıktıklarını söylediler. Kalamış Yelken Kulübü Eğitim Merkezi’nin gecekondu statüsünde olduğunu hatırlatan görevliler, yıkım tebligatının geçtiğimiz Cuma günü kulüp yetkililerine ulaştırıldığını öne sürdüler. Kulüp Müdürü Haldun Tunçay ise, tebligatın mahalle muhtarına yapıldığını, kendilerine ulaşmadığını belirtti.

OKSİJEN KAYNAĞIYLA KESİLDİ

Binanın çelik konstrüksiyon olması nedeniyle yıkım çalışmaları uzun sürdü. Binanın kolon ve kirişleri oksijen kaynağı ile kesilerek yıkım tamamlandı. Çalışmalar yaklaşık 5 saat sürdü. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de yıkım bölgesinde güvenlik şeridi oluşturdu.

Etiketler

Bir yanıt yazın