“Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi” Ortadan Kaldırıldı

Onaranlar Kulübü ve ABRA Design Studio işbirliğiyle tasarlanan "Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi", Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış Parkı yenileme projesi kapsamında ortadan kaldırıldı.

Fotoğraflar: Yercekim Mimari Fotograf

Projenin tasarımcılarından olan Cemal Çobanoğlu Kadıköy Kent Dayanışması’nın paylaşımına dayanarak X’te yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Onaranlar Kulübü ile birlikte yaptığımız Kalamış Parkı projemiz de Kadıköy Belediyesi’nin yenileme projesi kapsamında tamamen ortadan kaldırıldı. Keşke haber verselerdi, en azından başka bir yere adapte edilmesi konusunda çalışılabilirdi ve bunca emek çöpe gitmezdi.”

Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi

2020 yılında tamamlanan 3.400 m² alana yayılan Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi, Nike ve Onaranlar Kulübü iş birliği, Kadıköy Belediyesi desteği ile hayata geçmişti.

“Parkların kent kimliği oluşumundaki önemli rolleri, kişilerin fiziksel ve sosyal çevreleri ile olan etkileşimine katkıları, kent makroformu üzerindeki etkileri, proje alanı seçiminde etken rol oynadı. Kalamış Parkı’nın işlevselliğinin artırılması, sorunlu kullanımların iyileştirilmesi ve kullanıcıların çeşitli aktiviteleri, birlikte ve konforlu bir şekilde gerçekleştirmeleri projenin ana hedefi olarak belirlendi.”

Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi

Etiketler

Bir yanıt yazın