Kalabalığın Ortasında Gizlenmiş Bir Ev

Khuôn Studio tarafından Vietnam’ın en kalabalık şehri Ho Chi Minh City'nin merkezinde tasarlanan 3 katlı ve cephe genişliği 3 metreden biraz daha fazla olan ev şehir kaosundan uzak, sakin bir atmosfer sağlıyor.

Yapının dekoratif cephesi bir yandan güneş kırıcı görevi görürken diğer yandan evin içine mahremiyet sağlıyor.

Khuôn Studio tarafından tasarlanan bu farklı özel konut, Vietnam’ın en kalabalık Ho Chi Minh City’nin karmaşasının ortasında bir huzur vahası şeklinde planlanmış. Eve küçük bir bahçeden geçtikten sonra, sacdan yapılmış küçük bir kapının önünden giriliyor.

Evin cephesi üç metre genişliğinde ve mevcut binalar arasında kalan bir boşluktan yararlanmak için yaklaşık 20 metre derinliğe sahip.

Güneş ışığı alan, binanın her üç katından geçen merdivenleri kaplayan yemyeşil bitki örtüsünü de beraberinde getiren zemin katta bir yemek odası ve mutfak yer alıyor. Üst katta birinci yatak odası tasarlanmış.

Üst katlardaki yatak odaları için daha az alana ihtiyaç olduğundan bina kademeli olarak incelerek kavisli bir profille ilginç bir hacim oluşturmuş. Metal kafes yapıya oturtulan kare bir taban üzerinde delikli piramitler şeklindeki beton panjurların deseniyle özel bir görünüme sahip olan cephe, yapının üzerine dökülen bir kurdeleyi andırıyor.

Düzensiz bir şekilde tasarlanmış panjurlar, evin doğal bir şekilde havalandırılmasına izin verirken mahremiyette sağlayan orijinal bir güneş kırıcı görevi de görüyor.

Zamanla bu kafesin sarmaşık tarzı bitkilerle kaplanarak eve daha fazla gölge ve mahremiyet sağlayacak bir “yeşil perde” oluşturması planlanmış. Az miktarda alanın daha büyük görünmesini sağlamak için beyaza boyanmış iç mekanlar, cephedeki metal ve ham betonun malzeme karakterine bir tezat oluşturmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın