Kahve Atıklarından İnşa Edilen Konutlar

Kolombiyalı bir inşaat şirketi kahve atıklarını kullanarak uygun fiyatlı evler inşa ediyor.

Aşağıda izleyeceğiniz bir dakikalık video, yerel bir inşaat şirketinin Kolombiya’daki topluluklar için uygun fiyatlı ve çevre dostu konutlar inşa etmek amacıyla atık kahve kabuklarını nasıl kullandığını gösteriyor.

WPC şirketi, geri dönüştürülmüş kahve atıkları kullanarak sürdürülebilir, düşük gelirli konutlar oluşturuyor. Kahve üretim sürecinden elde edilen kabuklar ve diğer atıklar, inşaat için kullanılan prefabrik bloklara dönüştürülerek, özel bir ek üretim ya da alet kullanılmadan evlere monte edilebiliyor.

Hızlı ve yapımı kolay olan bloklar, hafif yapısı sayesinde altyapıya en çok ihtiyaç duyulan ve ulaşılması zor kırsal bölgelere kolayca ulaştırılabiliyor. Bloklar; helikopter, tekne ve hatta bir eşeğin arkasında taşınabiliyor.

İnşaat şirketi CEO’su Alejandro Franco, bugüne kadar bu teknikle yaklaşık 3.000 ev ve 20 okul inşa edildiğini belirtiyor.

Kolombiya’nın Yukarı Guajira bölgesinde yerli Wayuu topluluğu için iklime uygun 680 konut inşa edilmiş. İklim değişikliği etkilerinden muzdarip olan bölge, son yıllarda kuraklık nedeniyle harap durumdaymış.

Etiketler

Bir yanıt yazın