Kahramanmaraş’ta ilk kez AVM yapıldı

Kahramanmaraş'ın ilk Alışveriş Merkezi (Avm) Maraş Park'ın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Rönesans Gayri Menkul Yatırım (RGY) tarafından yaptırılacak Avm’nin açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, yabancıların Türkiye’nin istikbal ve geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Yabancıların Türkiye’deki istikrarı gördükleri için yatırımlarına devam ettiklerini anlatan Çetinkaya, şöyle dedi:

“Bir yerde güçlü olmanın yolu istikrardır. İstikrarın olduğu yerde yatırım da olur. Kişi başına düşen milli gelir 2 bin 570 liraydı. Şu anda 10 bin 700 liraya çıkarttık. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında fert başına düşen milli gelir 25 bin Dolar, ihracat 500 milyar Dolar olacak ve TOKİ konutları 1 milyonun üzerine çıkacak.”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Poyraz ise, bu yatırımın Kahramanmaraş için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Kahramanmaraş yatırımcının her zaman yanında olmuştur. Kahramanmaraşlı yatırım yapanları hiçbir zaman pişman etmedi. Çünkü Kahramanmaraş sanayisi, işadamı ile koşan bir kent” diye konuştu.

PROJE BEDELİ 270 MİLYON TL

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da Kahramanmaraş’a bugüne kadar yapılmışların dışında bambaşka bir proje geliştirdiklerini söyledi. Projenin yaklaşık 270 milyon liraya mal olacağını belirten Ilıcak, şu bilgileri verdi:

“36 dönümlük alan üzerinde yapılacak olan alışveriş merkezi 5 kattan oluşuyor ve toplam kapalı alanı 110 bin metrekare. Kentin sosyal dokusuna hitap edecek şekilde düzenlendi. Bu yatırımın 200 milyon lirasını ABD’li gayrimenkul şirketi AGB ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Kalan 70 milyon lirayı da burada mağaza açacak olan yaklaşık 160 perakende şirketimiz gerçekleştirecek.

Proje tamamlandığında 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak.” Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Alışveriş Merkezi’nin temeli protokolün butona basmasıyla atıldı. Projenin yaklaşık 1.5 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın