Kağıthane Ticaret Odası İlköğretim Okulu Finalde

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), tarafından inşa edilen Kağıthane Ticaret Odası İlköğretim Okulu ArkiPARC 2013 Gayrimenkul mimarlık yarışmasında alternatif yatırımlar kategorisinde finale kaldı.

Türkiye’nin gayrimenkul alanındaki “ilk” gayrimenkul ödülünün finalistleri belli oldu. İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, yıkılıp yeniden yapılan Kağıthane Ticaret Odası İlköğretim Okulu, ArkiPARC 2013 Gayrimenkul mimarlık yarışmasında alternatif yatırımlar kategorisinde finale kaldı.

3 milyon 180 bin TL bedelle yeniden yapılan okul, 4 bin 158 metrekarelik bir kapalı alana sahip. Yeni okulda bin 560 öğrenci eğitim görüyor. 24 derslikli Kağıthane Ticaret Odası İlköğretim Okulu’nda, ayrıca 2 ana sınıfı, 2 fen bilgisi laboratuvarı, 2 bilgisayar, 1 resim ve 1 müzik dersliği bulunuyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin “Kentsel Kalite için Diyalog” ana teması ile 10-11 Nisan tarihleri arasında İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği ArkiPARC Gayrimenkul Fuarı, önemli bir paylaşım platformu olması ile dikkat çekiyor.

ArkiPARC 2013 kapsamında sahiplerini bulacak ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü ile fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların onurlandırılması amaçlanıyor.

ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü, “Alternatif Yatırımlar, Alışveriş Merkezi, Karma Kullanım, Konut, Ofis, Otel” olmak üzere toplam altı kategoride “proje” üzerinden geliştirici ve mimarına verilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın