Kadınlara Yönelik Liderlik Merkezi, Ruanda’nın “Imigongo” Sanat Formundan Esinleniyor

Kadınlara Yönelik Liderlik Merkezi, Ruanda’nın “Imigongo” Sanat Formundan Esinleniyor

Ruanda Rwinkwavu'da yer alan Komera Liderlik Merkezi genç kadınlara sağlık, eğitim ve mentorluk programları sağlıyor. BE_Design tarafından tasarlanan Liderlik Merkezi, aile girişimlerini de destekleyen, bölge sakinleri için bir merkez görevi görüyor.

Ruanda’da “Komera”, “güçlü ol, cesur ol” anlamına geliyor. Liderlik Merkezi, eğitim girişimleri, topluluk geliştirme ve spor yoluyla genç kadınlara yatırım yapıyor. Merkez, köy ortamı içinde, ana yol üzerinde, bir futbol sahasının karşısında yer alıyor.

Merkezin inşaat malzemelerinin büyük çoğunluğu yerel olarak tedarik edilmiş ve tesis, topluluk temelli Rwanda Village Enterprises ile işbirliği içinde inşa edilmiş.

Liderlik Merkezi’nin tasarımı, fikir aşamasından tamamlanmasına kadar tüm proje boyunca yapılan katkılarla topluluk girdisine sahipti.

Binanın çatı formları, girift dokunmuş okaliptüs perdeleri ve tuğla desenleri, bölgeden gelen popüler “Imigongo” sanat formundan esinlenmiş. “Imigongo” sanatı geleneksel olarak inek gübresi kullanarak kadınlar tarafından yapılan bir malzeme (tezek, bakteri ve kokuyu öldürmek için külle karıştırılır).

Dalgalı çatı, Merkez genelinde yönetim, sağlık, danışmanlık, sınıf, toplanma, mutfak ve yemek alanları dahil olmak üzere bir dizi alanı birbirine bağlıyor.

“Çatı, ara sınıflar ve gayri resmi toplantılar için bol miktarda kapalı dış mekan yaratıyor. Geniş okaliptüs perdeler, dış mekanlar için gölge ve bir kapalılık ve mahremiyet duygusu sağlıyor.”

Binanın kalbinde, Liderlik Merkezi’nin çeşitli etkinlik ve programlarını barındırabilecek bir toplantı salonu veya bir dizi sınıf olarak işlev görecek esnek bir alan tasarlanmış. Alanda kolayca dönüşebilen büyük, menteşeli yarı saydam paneller içeriyor. Paneller kapatıldığında üç sınıf oluşuyor; 90 derece açıldığında büyük bir toplantı salonuna dönüşüyor. 270 dereceye kadar tamamen açıldığında, alan performanslar ve törenler gibi daha büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilir hale geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın