Kadıköylü Afet Anında Nereye Sığınacak?

Kadıköy Kent Dayanışması, herhangi bir doğal afette kullanılması planlanan toplanma alanlarının kapasitesini gösteren grafikler yayınladı. Tahmin edilebileceği gibi sonuç pek iç açıcı değil.

2001 yılında İstanbul için hazırlanan Afet Acil Eylem Planı kapsamında belirlenen 470 toplanma alanının neredeyse tamamının imara açıldığını ifade eden Kadıköy Kent Dayanışması, Kadıköy Belediyesi Afet Koordinasyon Birimi’nin verilerine göre toplanma alanlarını ve çadır kapasitelerini gösteren grafikler hazırladı. 

Kadıköy Kent Dayanışması’nın yayınladığı grafiklere baktığımızda, Kadıköy ilçe sınırı içindeki afet toplanma alanları sayısının azlığı göz korkutuyor. 465 bin nüfuslu ilçede şu anda 8890 çadırlık afet toplanma alanı olduğunu belirten grup İstanbul’da acil durumlarda kullanılabilecek boş alanların yok denecek kadar az olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuş oldu. 

Kadıköy Kent Dayanışması’nın “#NasılBirKadıköy İstiyoruz?” sorusunun peşini bırakmadan hazırladığı grafiklere ve metinlerine grubun Facebook sayfasından da ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın