Kadıköy Belediyesi’nden Kuşdili’ne AVM Yapılmasına İtiraz

Kadıköy Belediyesi Kuşdili Çayırı'na AVM yapılmasına dair itiraz dilekçesini imzalamaya çağırdı. Dilekçeyi 15 Şubat'a kadar Kadıköy Belediyesi'ne ulaştırabilirsiniz.

“Kadıköy, Kuşdili Çayırı, 6 pafta,1 ada, 71-72 parseller ile kadastral boşluğa ilişkin 1/5000-1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım-Uygulama İmar Planları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarak, bölgenin III.Derece SİT ALANI içinde kalmasından dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aracılığı ile Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek, Bakanlığın 11.12.2012 tarih ve 10081 sayılı Oluru ile onanmıştır.

KUŞDİLİ ÇAYIRI’na ilişkin onaylanan Koruma Amaçlı Nazım-Uygulama İmar Planları ile “ÖZEL PROJE ALANI” olarak belirlenen alanda; KAKS:1.80,H:serbest olup,KAKS değeri 1 ada 71-72 parsellerin tapu alanı üzerinden hesaplanacaktır şeklinde yapılaşma verilmiştir. Emsal= 71.500 m2 alan olup emsal harici alanlar da(seyir kulesi, otopark, sığınak) gibi ~150.000 m2 inşaat alanı olmaktadır.

“ÖZEL PROJE ALANI’nda; açık ve kapalı olarak Sabit Pazar, Katlı Otopark, Lokanta, Pastane, Cafe, Sinema, Tiyatro, Kültür-Eğlence Merkezi, Sergi, Seyir Kulesi, Yönetim Merkezi, Çarşı, İtfaiye Alanı, Kent Meydanı, Botanik Bahçesi, Spor Alanı, Rekreasyon Alanı, Çocuk Oyun Alanı vb. fonksiyonlar yer alabilir.

Bakanlıkça onaylanan KUŞDİLİ ÇAYIRI’na ilişkin onaylanan Koruma Amaçlı Nazım-Uygulama İmar Planları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 16.01.2013-16.02.2013 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır. Sözkonusu alanın Yeşil Alana alınması için planlara askı süresi içinde Başkanlığımızca itiraz edilerek, planın iptaline ilişkin dava açılması yönünde işlemler başlatılmıştır.”

İtiraz dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın