Kabuklarınızdan Sıyrılın! Şehirde Sanat ve G20 Protestosu

1000 GESTALTEN kolektifi, G20 zirvesi öncesinde, kapitalist sistemin insanı ruhsuzlaştıran düzenini protesto eden bir performansla, Hamburg şehrini önce griye sonra ise renklere boyadı.

Dünyanın finansal ve ekonomik meseleleri üzerine uluslararası bir iş birliği zemini oluşturmak amacıyla her sene yapılan G20 toplantısı bu sene Almaya’nın Hamburg şehrinde düzenleniyor. G20 üyelerinin liderlerinin bir araya gelmesinin hemen öncesinde şehirde protestolar başlamış durumda. Sürdürülmekte olan ekonomik düzenin yoksulluk, açlık, iklim değişikliği gibi pek çok sorunun temelini oluşturduğunu söyleyen eylemcilerin günlerdir sürdürdüğü protesto gösterilerinden bir tanesi, geçtiğimiz çarşamba, kamusal alanı bir performansın sahnesine dönüştürdü.

1000 GESTALTEN kolektifinin organize ettiği performans kapsamında birkaç yüz insan, tamamen griye bulanmış halde, gri takım elbiseleri içinde şehrin sokaklarını yavaş ve sessizce kat etmeye başladılar. Yüzlerinde umutsuz bir ifadeyle ve sessiz yürüyen gri figürlerden bazıları duraksayıp yere düşmeye başladı, acı dolu bir ifadeyle yere düşenler ve umursamaz bir şekilde yürümeye devam edenler arasından bazıları, bir süre sonra, bir kabustan uyanır gibi etraflarını farketmeye ve gri takımlardan sıyrılarak içlerindeki renkleri izleyenlere göstermeye başladı. Grilerden sıyrıldıkça etraflarındakileri de sıyıran ve kucaklaşanlar, insana dair inancı tazeleyip umut verenlere dönüştüler.

Bütün bir grubun renklenmesi, birbirlerini kucaklamaları ve dans etmeleriyle sonlanan 2 saatlik performans boyunca şehir, öncelikle oldukça gri, sonrasında da renkli görüntülere sahne oldu. 

Etiketler

Bir yanıt yazın