Junya Ishigami’den “Water Garden”

Mimar Junya Ishigami, Japonya’da büyük ağaçlar ve göletler arasındaki patikalarla gizemli bir meditasyon bahçesi tasarladı.

Japonya, Tochigi’deki çayırlık alan, çok sayıda ağacın yer aldığı bir orman ve bir göletler labirentine dönüştürüldü.

Water Garden, sanatçı konutu ve otel olan Art Biotope’a ek olarak Mimar Junya Ishigami tarafından kaplıcalar ve kayak merkezleriyle tanınan Tochigi’nin Nasu kentinde tasarlandı.

Otel için yeni bir alan açmaya karar verildiğinde, otel yakınındaki yüzlerce ağacın kesilmesi gerektiğinde, Ishigami ağaçları bitişikteki çayıra taşımayı önerdi.

Bahçe, doğal ve yapay olmak arasında gidip geliyor: Ishigami, ağaçları sonsuz gibi gösterebileceği kontrollü bir rastlantısallık için belirli konumlara yerleştirdi. Yüzlerce dağınık biçimli göletler birbirinden bağımsız gibi görünüyor ancak hepsi su seviyelerini koruyan bir sulama sistemine bağlandılar. Göletlerin ağaçlar arasında kıvrılarak oluşturduğu dolambaçlı geçişler, sade taş patikalar ile takip edilebiliyor.

Bahçe, Art Biotope sakinleri için gizemli ve düşsel niteliklere sahip bir düşünme ve meditasyon yeri oldu. Su yüzeyinin zemin görevi gördüğü okyanusta yüzen bulutsu bir yapı olan “House of Peace” ve  binalar yerine büyük hayvanlarla dolu bir kent biçiminde tasarlanan çocuk oyun alanı “Kids Park” da Ishigami’nin fantastik özellikler taşıyan diğer tasarımları arasında yer alıyor.

Ishigami’ye göre bir hayale benzeyen bahçede, ağaçlar ve göletler geçmişin üst üste binen katmanlarını bir araya getiriyor. Daha önce yosunlu bir ormandan çeltik tarlasına, sonra da bir tarlaya dönüşen arazinin geçmişini dikkate alıyor. Sonuç, Ishigami’nin deyişiyle, “daha ​​önce görülmemiş yeni bir doğa”.

Etiketler

Bir yanıt yazın