Julien de Smedt ve Othalo Geri Dönüştürülmüş Plastikten Konut İnşa Ediyor

Julien de Smedt, büyük ölçüde geri dönüştürülmüş plastikten inşa edilecek bir dizi modüler ev için Norveçli girişim Othalo ile birlikte çalışıyor.

Othalo tarafından, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kentsel gelişim programı olan UN Habitat ile ortaklaşa oluşturulan evler, Sahra Çölü’nün güneyindeki ülkeler için düşük maliyetli bir seçenek olarak tasarlandı.

Patentli bir sistem kullanılarak, her evin ana strüktürü ve duvarları geri dönüştürülmüş plastikten yapılacak.

Modüler unsurları tasarlayan Othalo ve De Smedt, evlerin şantiye yakınlarında toplanan plastikten inşa edilmesini planlıyor.

“Bu önerinin, acil konut ihtiyacının olduğu dünyanın bu bölgelerinde inşaat malzemesi sıkıntısı ile başa çıkmanın yollarından biri olacağına inanıyoruz.”
Julien de Smedt

De Smedt, ekibin tasarımı tamamlayacak ve bölgesel adaptasyona izin verecek ek unsurlar oluşturmak için farklı yerlerde bir dizi yaratıcı iş birliğine ev sahipliği yapmayı planladığını söyledi.

“İnsanların yaşadığı bina türlerini, insanların ne tür işleri olduğunu ve evlerin nasıl organize edildiğini analiz etmeye başladık. Mahallelerin nasıl oluştuğunu, aynı zamanda insanların topluluk içinde nasıl iş yaptığını ve birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini inceledik.”
Julien de Smedt

Evlerin ilk tasarımları, korunaklı dış mekan sağlayan, evlere çeşitlilik katan, birbirine bağlı kapalı alanlar, sundurmalar ve teraslar içeriyor.

Othalo, 2022 yılının başlarında evleri seri üretime başlayacak. Sistemin milyonlarca ton plastik atığın yararlı bir yapı malzemesi haline gelmesine izin vereceğine inanıyor.

“Dünya çapındaki plastik atık miktarını göz önünde bulundurursanız, bu pekala yararlanılacak, tamamen yeni bir malzeme kaynağı haline gelebilir. Bugünün plastik atıklarıyla bir milyardan fazla ev inşa edilebilir.”
Othalo

Othalo, ürün yelpazesini gıda ve ilaç için sıcaklık kontrollü mobil depolama birimlerinden, mülteci barınaklarına, okullar ve hastaneler gibi daha büyük modüler binalara doğru genişletmeyi de hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın