Joseph Grima Biennale Interieur Küratörü Oldu

Daha önce İstanbul Tasarım Bienali'nin de küratörlüğünü yapan Joseph Grima, Belçika Kortrijk Biennale Interieur'ün de küratörü olarak seçildi.

Grima ve onun Cenova menşeli tasarım grubu Space Caviar, bu seneki iç mimarlığının bugünü ve yarını üzerine olan Biennale Interieur’de sergiler programı, konuşmalar ve film gösterimlerinden sorumlu olacak. Grima daha önce de İstanbul Tasarım Bienali’nde Adhokrasi sergisinin küratörlüğünü yaparak; tasarımda dijital networklerin oynadığı rollerden ve open- source (açık kaynak) düşünmenin etkilerini araştırmıştı.

Biennale Interieur Avrupa’nın en eski bienallerinden. Özellikle iç alan üzerinde eleştirel bakış yaratması ve araştırması üzerine güçlü bir geçmişi, birikimi var. İç alan tasarımı diğer bienallerde az yoğunlukla incelenirken, Biennale Interieur iç mekan hayatını, tasarımın günlük ve evrensel durumları arasındaki ilişkilerme incele fırsatı sunuyor. Bienal özellikle teknoloji ve günlük yaşamdaki buna bağlı değişimlerin, iç mekan hacimleri ve evlerin tasarımı, dekorasyonu üzerine nasıl bir etkisi olduğunu araştırmaya kararlı. 

“Böyle bir araştırmanın ne kadar önemli ve acil olduğunu farkedince şaşırdık, özellikle hızla değişen ve dönüşen 21. yy metropollerindeki krizde ev hayatının ve etkisinin durumunu düşününce.” diyerek konunun bağlamını özetliyor Grima.

Space Caviar’ı küratörlüğü, birçok alan yayılmış sergilerin düzenlenmesi, konferanslar ve hatta buluntulara odaklanmış okumalar içerecek bir bienal sunacak. Kortrijk’de 24’üncüsü düzenlecek olan bienal, şehrin çeşitli yerlerine yayılarak, 17-26 Kasım tarihleri arasında tasarım dünyasında kendine yer bulacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın