Jolie’ye yüzük, eve mobilya

Brad Pitt mobilya tasarlasa alır mıydınız? Kendisine "Tasarımcı" dendiğinde "Abartmayın" diyor ama Pitt tek bir koltuk için 45 bin dolar istiyor

Brad Pitt’i pek çok filmde izledik. Angelina’nın yanında gördük. Pek çok reklamda ona hayran kaldık ama bir kadın parfümünün yüzü olarak ilk kez karşımıza çıktı. Pitt’in şaşırtan hareketleri Coco Chanel’in efsanelerinden Chanel 5’in yüzü olmakla sınırlı değil bugünlerde… Mimariye ve dekorasyona düşkünlüğü öteden beri biliniyor. Design: e2 isimli bir TV programının sunuculuğunu üstlenen ve Frank Gehry’den mimarlık dersleri alan ünlü yıldız, geçen hafta mobilya tasarımlarıyla basının karşısındaydı. Ünlülerin kıyafet tasarlamasına alıştık artık. Madonna’dan Jennifer Lopez’e, Victoria Beckham’dan Sarah Jessica Parker’a hatta bizde Ajda Pekkan’a kadar… Ancak ünlüler endüstriyel tasarımın bir parçası olan mobilya tasarımından uzak duruyordu. Bir Justin Timberlake ve bir de Cindy Crawford cesaret edebilmişti buna.

Angelina Jolie’ye Yüzük Tasarladı

Yine de Pitt’inki diğerlerinden farklı görünüyor. Kanuni’nin Hürrem için yaptırttığı yüzük gibi Angelina Jolie’ye tasarladığı elmas yüzüğü ve Katrina kasırgasında evini kaybedenler için çizdiği küçük prefabrik evleri saymazsak, Pitt’in tasarımcılığa ilk profesyonel adımı bu. Yıllardır hobi olarak karaladığı mobilya çizimleri tek tek hayata geçiyor. Ancak bu konuda kendisine tasarımcı denmesine “Abartmayalım” diyecek kadar alçakgönüllü. Pitt’in mobilya tasarımcılığına adım atışının hikâyesi film senaryosunu andırıyor: Bir gün ünlü mobilyacı Frank Pollaro, hazırladığı mobilyaları teslim etmek üzere Pitt’in evine gelir. O sırada ünlü oyuncunun mobilya tasarımlarıyla dolu karalama defterini görür ve bir süre inceledikten sonra, takım olup çizimlerini hayata geçirmeyi teklif eder. Pitt’in cevabı ise “Bu eğlenceli olabilir”dir. 12 parçası Brad Pitt’in 45 parçası Pollaro’nun olan koleksiyonun hazırlıkları orada başlar. “Mobilya tasarımları beni çekiyor. Kalite konusuna obsesif derecede eğiliyorum. Öyle ki hastalık derecesinde” diyen ünlü yıldız, kendi gibi detaylara obsesif şekilde eğilen Pollaro’yla pek çok konuda anlaştıklarını söylüyor: “Aynı dili konuşuyoruz. Aynı zamanda şarabı ikimiz de fazlasıyla seviyoruz.” “Brad Pitt işte, ne tasarlasa satar, çizgi çekse yeter” diyebilirsiniz ama böyle düşünenlere bir çift lafı var: “Havadan doğmadı bu proje. 1990’lardan bu yana binalar ve mobilyalarla ilgili fikirlerim vardı. Özellikle de Mackintosh ve Frak Lloyd Wright’ı keşfettiğimde…” Fransızca dersini bırakabilmek için 2 kredilik ders ararken kütüphanede “Hayatımı değiştirdi” dediği ünlü mimar Wright’ın eserleriyle tanıştı.

‘Metamorfit Tasarımlar’

Art Neo ve art deco tarzında hazırladığı mobilyalarda İskoç mimar Charles Rennie Mackintosh ve Glas Rose’dan esinlenen Pitt, masa, sandalye, yatak ve küvet tasarladı. Tasarımlarının çıkış noktasıysa inişleri ve çıkışlarıyla insan hayatı. “Metamorfik” olarak tanımladığı tasarımları arasında, altında zikzaklar çizen bir hat bulunan uzun dikdörtgen bir masa da var, ayakları spiral şeklinde uzanan bir kokteyl masası da. Bir de yatak… Başlığı tropikal ahşaptan yanları nikelden oluşan bu yatak, 6 çocuğuyla bile rahatlıkla sığacakları kadar büyük. Bu yatağın Pitt’in çizdiği şekilde olabilmesi için 2 yıl kafa patlatmışlar. Çizmek kolay elbet ancak üretim aşamasını görünce Pitt “Ustalara büyük saygım var” demekten kendini alamıyor. Yapımı yıllar sürünce değeri daha da artan yataktan farklı malzemelerle 9 adet üretilmiş. Sadece yatak değil, diğer mobilyalar da kolay vücuda gelmemiş. Obsesifliğini kanıtlarcasına en kısa tasarım toplantılarının 7 saat sürdüğünü söylüyor ünlü aktör. Koleksiyonun en dikkat çekici parçalarından biri de küvet. İki kişilik tasarlanan küvet mermerden. Avrupa’nın bir Asya’nın iki numaralı mermer ülkesi olunca “Acaba bu mermerler Türkiye’den mi” sorusu aklımıza geliyor. Ancak Pitt, Statuario ve Venato mermeri kullanmış.

45 Bin Dolar’a Koltuk

Tasarımcı Brad Pitt, söz konusu olan da el işçiliğiyle ve sınırlı sayıda üretilmiş mobilyalarsa fiyat akıl almaz oluyor. Pollaro fiyatları şöyle açıklıyor: “Özel yapım mobilyaların üst fiyatının bile üstünde. Ancak bir gün daha ucuz malzemelerle seri üretime geçilirse daha makul fiyatlara iner. 45 bin dolara sattığımız koltuk çok daha düşük bir fiyata satılabilir.” 45 bin doları duyunca bu projenin sürdürülebilirliği düşündürücü olabilir ancak Pollaro gelecekten umutlu: “Bu daha bir başlangıç.”

Mobilya tasarlayan ünlü az

Geçen günlerde evlenen Justin Timberlake, Hollywood ünlülerinin dekoratörü Estee Stanley’nin HomeMint isimli markası için sanat koleksiyonu oluşturmuştu. İnternetten satışı yapılan ürünler büyük ilgi görmüştü. Ayakkabı da tasarlayan Cindy Crawford, Amerikalı Rooms To Go markası için kendi kişisel tarzını yansıtan “Cindy Crawford Home” adında ev ve çocuk mobilyası koleksiyonunu hazırladı. Raymour and Flanigan Furniture markası için de deri ve kumaş kanepeler tasarladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın