Jean Nouvel’den Ekvador’da Bitkilerle Kaplı Bir Bina Kompleksi

Fransız ofis Ateliers Jean Nouvel tarafından Ekvador, Cumbayá’da tasarlanan yüksek katlı bir apartman kompleksi olan ekili balkonlarla çevrelenen Aquarela projesine ait yeni görseller yayınlandı.

Terra, Aqua ve Cielo adlı balkonlu üç kuleden oluşan birinci faz, ortak alanlarla birlikte geçtiğimiz yılın Aralık ayında tamamlandı. Diğer altı kule, 2021 ile 2023 yılları arasında üç aşamada tamamlanacak.

Yeşilliklerle dolu bir avlu etrafında tasarlanan yüksek katlı apartman kulelerinde, toplamda 573 daire yer alıyor.

Proje kapsamında Alberto MEDEM ve Humboldt Arquitectos, tasarım konusunda Ateliers Jean Nouvel ile işbirliği yapıyor ve Ekvadorlu geliştirici Uribe Schwarzkopf, tamamlanan ilk kule grubu için iç mekanları yaratıyor.

Yeni görseller, her biri yedi ila on kat yüksekliğindeki apartman kulelerinin taşla ve yerli bitkilerle nasıl kaplanacağını gösteriyor. Ağaçlar ve diğer bitkilerle oluşturulacak dikey bahçeler, daha fazla yeşil cephe sağlamak binaların yüzeyindeki dekoratif yarıklardan da sarkıtılarak kuleleri süsleyecek.

Proje kapsamında konut sakinlerine sunulacak olanaklar arasında bir buz pateni pisti, bowling salonu, mini golf sahası, spor sahaları, her kulede çatı havuzları, SPA ve saunalar, yoga, spinning odaları, güzellik salonları ve bir evcil hayvan salonu yer alacak.

Aquarela projesinin odak noktası olan sürdürülebilirlik teması kapsamında; bahçeler toplanan yağmur suyu ile sulanacak ve apartman tesisat sisteminden gelen atık su filtrelenerek yeniden kullanıma sunulacak. Binalara monte edilen güneş panelleri sayesinde kompleksin suyunu ısıtmak için gereken enerji üretilecek. Gelişime yol açmak için kesilen her ağaçtan 10 tane daha dikilecek ve proje kapsamında toplamda 850 yeni ağaç olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın