Jean Nouvel, Suudi Arabistan’daki Al-Ula Çölü’ne Otel Tasarladı

Jean Nouvel, Suudi Arabistan'daki Al-Ula Çölü'nde kumtaşı bir tepeye oyularak inşa edilecek bir yeraltı oteli tasarladı.

Sharaan olarak adlandırılan tesis, Medine şehrinin yaklaşık 350 km kuzeyinde bulunan ve Madâin Sâlih isimli UNESCO Dünya Mirası Alanı’nı içeren Al-Ula bölgesinde yer alıyor.

MÖ 2. ve 4. yüzyıllar arasında Arap Çölü’ne yerleşen Nebatiler, Ürdün’deki Petra da dahil olmak üzere şehirleri bölgenin kumtaşı kayalarına oydu.

“Al-Ula bir müzedir. Her vadi ve yamaç, her kum ve kayalık alan, her jeolojik ve arkeolojik alan en büyük önemi hak ediyor. Tüm ayırt ediciliğini ve büyük ölçüde uzak ve ara sıra arkaik karakterine dayanan çekiciliğini korumamız hayati önem taşıyor.”
Jean Nouvel

Sharaan’da, 40 oda ve uçurumun bir yüzüne oyulacak 3 villa bulunuyor. Her bir süitin, çevredeki manzaraya bakan bir balkonu var.

Otelin girişi, kumtaşı yamacına oyulacak dairesel bir avludan olacak ve buradan 80 metre yüksekliğe çıkan merkezi bir asansör boşluğunun etrafına bir dizi oda yerleştirilecek.

Süitlerin her biri, eski Nebati şehri ile doğrudan bağlantı kurmayı amaçlayan kumtaşı duvarlara sahip olacak.

Tatil köyü için geliştirilen proje, Al-Ula Kraliyet Komisyonu’nun bölgedeki küresel turizmi teşvik etme planının bir parçasını oluşturuyor. Nouvel, modern otelin bölgenin mirası ön plana çıkarmasını umuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın