JDS’den İstanbul’da Konut Projesi

Julien De Smedt, Proplan tarafından açılan davetli yarışma için hazırladığı İstanbul'daki konut projesini sitesinde tanıttı.

Bahçeşehir ve Esenyurt arasında dört arazi üzerinde geliştirdikleri projeleri, konut ve ticaret fonksiyonlarının yer alacağı üç ayrı tasarımdan oluşuyor.

A arsası olarak tanımlanan bölgede Kapadokya Konutları isimli bir yapı geliştiren ekip, burada öne çıkan yapı formunu, konut için ihtiyaç duyulan metrekare ile kentsel boşluğun dengelenmesi için yapılan parselasyon stratejisinin bir sonucu olarak elde etmiş. Yaratılan boşluk kamusal aktivitelere ayrılırken yapının alt katları da ticari fonksiyonlar için bırakılmış.

B arsası olarak tanımlanan bölgede ise, kamusal alan projesi olarak Sonsuz Park isimli tasarım geliştirilmiş. Farklı konut yoğunluklarını birleştiren, çatı bahçelerine kesintisiz erişimin sağlandığı bu tasarım, “dolambaçlı bir konut dalgası” olarak ifade ediliyor. Yapının eğrisel formu, hoş bir manzara ve iç bahçeler yaratarak alt katlar ile üst katlardaki konutları buluşturuyor.

Tetris Köy olarak adlandırılan, C ve D arsaları üzerinde bulunan üçüncü tasarım ise tek bir akışkan hacim olarak planlanmış. Geniş bir erişilebilir çatı bahçesi sunan yapı kapalı ve korunaklı bir çevre vadediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın