Japonya’daki Bir Milli Parkta Manzara Boyunca Kıvrılarak Uzanan Kesintisiz Bir Yürüyüş Yolu

Kyoto merkezli stüdyo SUO'nun kurucusu Japon mimar Takashi Suo, Seto İç Denizi'nin dağ zirvesine bakan kısmen yükseltilmiş bir yürüyüş yolu tasarladı.

Yashima Mountain-top Park olarak adlandırılan yapı, Japonya’nın Kagawa şehrinin yemyeşil manzarası boyunca kıvrılarak, Yashima Ulusal Parkı’nı saran kesintisiz bir yolla düzensiz şekilli bir muhafaza oluşturuyor.

Proje için yaklaşık 30 bin kadar karo kullanıldı.

Bir gözlemevi ve yerel bir kent simgesi olarak işlev gören proje, sergiler, etkinlikler veya konferanslar düzenlemek için çok amaçlı bir salon barındırıyor. Dağların şeklini taklit eden yumuşak kıvrımlar, şeffaf yüzeylerin cömert kullanımıyla güçlendirilmiş bir keşif duygusu uyandırıyor. İnce kıvrımlarda dolaşmak, ziyaretçileri manzaranın tadını çıkarmaya ve sonuçta, içeride olsalar bile doğaya daha yakın hissetmeye davet ediyor.

Düzensiz şekli, arazi boyunca akan bir nehrin hareketini andırıyor.

Takashi Suo tarafından tasarlanan kesintisiz yürüme yolu, yürüyüşçülerin duyularını ve merakını harekete geçirerek, doğal ortamına sorunsuz bir şekilde uyum sağlayan bir mimari yaratmayı amaçlamış. Parkın yemyeşil manzarasında kıvrılan platform, saydam gövdesi yemyeşil vahada şeffaf bir deneyim sağladığı için doğayı her yönden vurguluyor.

Yüksek bir noktada duran ziyaretçiler, karşıdaki çatının akan kıvrımını fark edebiliyorlar. Çatı kiremitleri, bir tür gri granit olan Aji Ishi’den yapılmış. Yerel bir taş işleme derneği tarafından yapının inşası için 30 bine kadar karo kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın