Japonya’da Sanat Galerisi ve Evi Birleştiren Kübik Yapı

Kensaku Tohmoto Architects, Japonya'nın Shiga Eyaleti, Otsu şehrindeki ulusal otoyol boyunca konumlana üç katlı binada bir galeri ile bir evi birleştirdi.

Toplam 140 metrekarelik proje, zemin kattaki çağdaş sanat galerisini, mal sahibinin atölyesini, daha küçük bir galeri alanını, yemek odası, mutfak ve birinci kattaki banyo ile üst kattaki yatak odasını kapsıyor. Arsa üzerinde iki araçlık bir otopark kurulmuş, orta kat mevcut binanın tüm alanlarından yararlanmak için kübik yapıdan çapraz olarak çıkarılmış ve projeye karakteristik bir görünüm kazandırmış.

Kensaku Tohmoto Architects’in 2kw Galeri adlı projesi, mevcut yaşam alanını genişletmek için orta katı, alandaki park yerinin üzerinde duran üç katlı kübik bir binadan oluşuyor. Tırabzanla tamamlanmış bir teras ve ahşap yapının dış kaplaması ile birlikte, bu özellikler projeye farklı bir görünüm kazandırmış.

Proje, zemin kattaki çağdaş bir sanat galerisini, mal sahibinin iki üst kattaki yaşam alanlarıyla birleştiriyor. Japon mimarlık stüdyosu, zeminler arasındaki bağlantının, zeminden orta kata çıkan merdiven ve orta katın tavan penceresinden üst katın yaşam alanına nüfuz eden ışık da dahil olmak üzere çeşitli mekansal unsurlarla belirginleştirildiği bir iç mekanı hedeflemiş.

 

 

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın