Japonya’da Rahatlığı Ön Plana Çıkaran Bir Kapsül Otel

Japonya merkezli mimarlık ofisi Naruse Inokuma Architects tarafından Osaka’da tasarlanan projenin kapsül oteller için yeni bir standart oluşturması amaçlanıyor.

Kapsül otel olarak adlandırılan iş modeli, yalnızca ucuz konaklamalar sunma konusunda uzmanlaşarak ilk olarak Japonya’da başladı.

Kapsül otellerde konaklama alanlarının konforu uzun süre göz ardı edilmiş. Nıne Hours Capsule Hotel isimli projeyle, kapsül otellerin geleneksel imajı yeniden yorumlanarak zengin bir konaklama deneyimi sunulması hedeflenmiş.

Yeni otel tasarımı ile duş almak ve uyumak arasında veya hazırlanmak ve dışarı çıkmak arasında geçen süre gibi zamanların stresini azaltmak için ıslak mekanlar daha kullanışlı hale getirilmiş.

Bu amaçla, şimdiye kadar ayrı mekanlarda yer alan dolaplar, yıkama alanı, duş ve tuvalet alanı tek sıra halinde birleştirilmiş ve bu bağlantılı alana bir lounge fonksiyonu dahil edilerek ferah bir mekan oluşturulmuş.

Aynı zamanda kapsül otel konaklamasının 4 etabı olan “resepsiyon”, “giriş koridoru”, “hijyen alanı” ve “uyku bölmesi” alanları da yeniden yapılandırılmış.

Bu alanların her biri için en uygun renk, malzeme ve aydınlatma seçilerek, “karşılama”dan “heyecana”, “rahatlamadan” “nihai uyku deneyimi”ne kadar otel konaklama zevkleri açısından da zengin olan fonksiyonel bir otel hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın