Japonya’da Kengo Kuma İmzalı Bir Müze: British Antique Museum

Japonya Kamakura'nın ana caddesi üzerinde, yer alan Kengo Kuma tasarımı British Antique Museum (BAM)'da, İngiltere'den toplanan otantik koleksiyon parçaları sergileniyor.

Müze, desenlerin ahşaba oyulduğu ve ardından kırmızı veya siyah lake ile kaplandığı yerel bir teknik olan geleneksel Kamakura-bori zanaatından ilham alan göz alıcı bir cephe ile tasarlanmış.

Kengo Kuma’nın tasarımı ile Kamakura şehri ile Birleşik Krallık arasındaki derin bağın vurgulanması amaçlanmış. Kengo Kuma, binanın dış cephesi için hinoki adı verilen Japon selvi ağaçlarının dalgalı şeritlerini kullanarak çıkıntıları ve girintileri olan 3 boyutlu çokgen bir desen oluşturan çarpıcı bir ahşap cephe tasarlamış.

Müzenin içinde ziyaretçilerin, 100 yıldan daha eskiye dayanan otantik antikaları görmeleri sağlanmış. İç mekanlarda, tarihi eşyaların gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulanmış. Her katta ayrı bir tema ile birlikte farklı  döneme ait parçaların sergilenmesi planlanmış.

Birinci katta müze mağazasının yanı sıra eski bir Londra taksisine de yer verilmiş.

İkinci katta, Romen esintili mermer zeminler ve koyu yeşil mobilyalar içeren bir dizi unsur ile Kral George döneminden eşyaların sergilendiği bir alan oluşturulmuş.

Üçüncü katta ise ziyaretçilerin kendilerini efsanevi dedektif Sherlock Holmes’un dünyasına adım atması sağlanırken dördüncü katta Viktorya döneminden parlak kırmızı bir odaya yer verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın