Japonya Yashima Milli Parkı’ndaki Bir Ziyaretçi Merkezi

Japonya Yashima Milli Parkı’ndaki Bir Ziyaretçi Merkezi

Takashi Suo tarafından kurulan Suo, 1970'lerde popüler olan ancak o zamandan beri ziyaretçi sayılarında bir düşüş görülen turizm merkezi Yashima bölgesini canlandırmak için açılan ziyaretçi merkezi proje yarışmasını kazandı.

Mimarlık ofisi kazanan projesinde statik tek bir hacim oluşturmak yerine, bölgenin topoğrafyasına uygun olacak şekilde merkezi bir avlu ve küçük bahçe alanları oluşturmak için arsanın etrafına 220 metre uzunluğunda bir cam koridor tasarlamış.

Alanda önceden misafirler için birçok bina varmış ancak ziyaretçi sayısı azaldıkça pek çok bina kullanılmaz hale gelerek yıkılmış. Park alanının ulusal korunmuş bölgede olması nedeniyle katı ve zor bir izin sürecinden geçmeden yeni binalar yapılamaması mimarları doğaya geri dönme sürecine geçirmiş.

İnce, beyaz çelik sütunlar üzerinde beton bir döşeme tarafından desteklenen, sarmal şekilde yükselen ziyaretçi merkezi arsa üzerindeki üç metrelik engebeli yapıya uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Bu şekilde ziyaretçilerin merkezi avluya ve çevredeki bahçelere erişmek için yapının alt kısmına doğru hareket etmeleri sağlanıyor.

Uzun bina, arazinin şekillerini ve çeşitli seviyelerini takip ederek parkın bir parçası olarak planlanmış. Pavyonun beton tabanı, doğu köşelerine yerleştirilmiş salon ve sergi alanı ve kuzeydeki panoramik manzara noktası gibi farklı alanları bağlamak ve barındırmak üzere genişler şekilde tasarlanmış.

Tam boy cam ile pavyonun merkezinde kapalı bir yol oluşturulurken, dış kenar etrafında harici görüntüleme alanları sağlamak için, kıvrımlı formunu takip eden korunaklı bir balkon alanı inşa edilmiş.

Çatı Aji taşından gri ve mavi tonlu kiremitlerle kaplanmış. Özel olarak tasarlanmış dairesel banklar ve ağaçlarla bezenmiş, merkezindeki eğimli arazide yürümek için taş basamaklar ile tasarlanmış avlu, toplantılar ve etkinlikler için kullanılmak üzere tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın