James Bond Mekanları Mimarlıkla Yüzleşiyor

Pilot Galeri'de Constantinos Taliotis'e ait “James Bond'un Mimarlık Karşısında 50 yılı” isimli sergi 9 Ocak - 23 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere açık.

Constantinos Taliotis’in James Bond fimlerini, biçim ve içerikleri açısından analiz ettiği “James Bond’un Mimarlık Karşısında 50 Yılı” sergisinde serideki kritik anlara yoğunlaşan tablolar mevcut. Bu kritik anlar bazen bir otomobil kovalama, rehin alma, bazen de bir çatışma ve sırtından vurma gibi eylemleri konu alıyor. Taliotis’in analizleri sonucunda ürettiği fotoğraf çalışmaları ile James Bond fimleri serisindeki patlama anlarını, patlamanın olduğu mekanlara odaklanarak montaj yaptığı ‘sinematik an’ları içeriyor.

Sergide mimarlık anlamında birbirini takip eden olaylar dizisinin değişen mekanlarla birlikte yeniden düşünülmesi, James Bond filmlerindeki hız kavramının mekanlarla nasıl bir bütün oluşturduğu üzerinde durulması amaçlanıyor. 1962’de çekilen ‘Dr. No’ isimli ilk filmden 2012’deki ‘Skyfall’ filmine kadarki patlama sahnelerindeki bombayla havaya uçurulan, yok edilen ama sürekli değişen ve filmin içeriğini de değiştiren sahneler ziyaretçilere hızlı, değişken ve atraksiyonun hiç azalmadığı, hiçbir diyaloğun gerçekleşmediği sahneleri gösteriyor.

Constantinos Taliotis Hakkkında

Kıbrıs doğumlu Constantinos Taliotis (d.1983) Berlin’de yaşıyor ve çalışıyor. Taliotis, solo ve grup sergileriyle Lefkoşa’da (APOTHEKE Contemporary Arts, Nicosia Municipal Art Center), Londra’da (Fold Gallery, London Art Fair), Atina’da (Art Athena, Kappatos Gallery), Berlin’de (Art Forum Berlin, Metro Gallery), Venedik’te (11.Venice Architecture Biennial, Arte Laguna Art Prize), Basel’de (Art Basel) ve İstanbul’da (Akbank Sanat) yer aldı. Sanatçının 2011 yılında VDM yayınları tarafından yayımlanan “Buzdolabının Işığı Altında” bir kitabı bulunmakta. Taliotis şu an Künstlerhaus Bethanien’de konuk sanatçı programında. Önümüzdeki dönem için ise, the ISCP tarafından New York’a davet edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın