İzocam Öğrenci Yarışması Kazananları Belli Oldu

İzocam’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği ve üniversite öğrencilerine büyük fırsatlar sunan 16. İzocam Öğrenci Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

68 üniversiteden 280 öğrencinin başvurduğu, ‘Bir Senaryo Bir Proje’ başlığıyla gerçekleştirilen yarışmada 41 senaryo içinden 9 proje finalde yer aldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gencay Çubuk’un hazırladığı proje birinci, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Ferhat Bulduk ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ayça Yazıcı’nın hazırladıkları proje ikinci ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Onur Karadeniz’in hazırladığı proje üçüncü oldu.

Yetkin öğretim görevlileri ve uzman mimarlardan oluşan jüri yarışma süreçlerindeki aktif rolüyle ve özverili çalışmalarıyla hem yarışmaya hem de öğrencilerin gelişimine katkı sağladı. İTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Abdurrahman Kılıç, Günarda Enerji firmasından Y.Mimar Ali Erkan Şahmalı, ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Celal Abdi Güzer, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Gülten Manioğlu, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık firmasından Y.Mimar Hakan Demirel ve Dilekçi Mimarlık firmasından Y.Mimar Durmuş Dilekçi ile ODTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Çalışkan İzocam 16. Öğrenci Yarışması’nın seçkin jürisi içinde yer aldı.

Her fakülte ve bölümden katılımın sağlanabildiği yarışma ‘Bir Senaryo Bir Proje’ başlığıyla gerçekleştirildi. 68 üniversiteden 280 öğrencinin başvurduğu yarışma iki aşamada yapıldı. Öğrenciler yarışmanın ilk aşamasında, sürdürülebilir kent yaşamını içeren senaryolarını hazırladılar. Jüri değerlendirmesi sonucu teslim edilen 41 senaryodan 11 tanesi ikinci aşamaya geçerek senaryoları projelendirmeye hak kazandı. 23 Nisan 2016’da gerçekleşen açık jüri oturumunda ise proje sahipleri projelerini 10 dakika süresince jüriye anlatma ve jüriden gelen görüşlerle kendilerini geliştirme şansı buldular. Başarı belgesiyle birlikte kitap seti hediye edilen finalistler arasından dereceye giren birinci proje 8 bin, ikinci proje 6 bin ve üçüncü proje 4 bin TL ödül kazandı. Ayrıca yarışmada dereceye giren ilk üç proje 25-28 Mayıs tarihlerinde Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de düzenlenecek uluslararası finalde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın