İzmit Ekopark Açıldı

İzmit Belediyesi tarafından 40 dönümlük bir alanda yaptırılan Ekopark hizmete açıldı.

Açılış törenine, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Sibel Gönül, Fikri Işık ve Zeki Aygün ile TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, burada yaptığı konuşmada, İzmit’in çehresini değiştirerek, kente ayrı bir değer kattıklarını belirtti. Ekopark’ın, Türkiye’de örnek bir proje olduğunu vurgulayan Doğan, “Hiçbir siyasi ayrımı gözetmeden yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Çevre konusunda çok hassasız. İzmit’e ayrı bir prestij katan Ekopark yeşille doğayla vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak. Doğaya saygının en güzel örneği olan Ekopark, halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Doğan, Ekopark’ın yenilenebilir enerji sistemleriyle insan ve doğa arasında bir denge kurduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Bu park doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan sağlayacak şekilde hizmet verecek. Ekopark, bölgesel anlamda ve Türkiye ölçeğinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu proje, Ekopark temasına uygun olacak şekilde, geri dönüşümlü ve doğada çözünebilir malzemeler kullanılarak, örnek bir park alanı olarak tasarlandı. Parkın enerji ihtiyacı, güneş ve rüzgar enerjisi ile karşılanacak.”

Daha sonra Şirintepe Çamlık mevkisinde 40 dönümlük alanda 2 milyon 144 bin liraya yaptırılan Ekopark’ın açılışı gerçekleştirildi. Ekopark’ta, kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, ağaç evler, piknik alanları, çocuk oyun alanları, hayvan kulübeleri, açık oturma alanları, mini şelale, fitnes alanları ve manzara seyir terası bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın