İzmirSMD’nin Yeni Başkanı Hüseyin Egeli Oldu

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İzmirSMD), 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda; 2017 - 2019 dönemi yeni yönetimini belirledi ve yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Hüseyin Egeli seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ise; Hande Balçu (sayman), Tamer Aksüt, Burçin Demirci ve Boğaç Alpugan olarak belirlendi.

Hüseyin Egeli Hakkında

1958’de İzmir’de doğdu. 1982’de İstanbul DGSA’dan “Yüksek Mimar” ünvanıyla mezun oldu. 1983-85 arası kariyerine Şeref Aldemir ile birlikte mimari proje ve iç mekan tasarımı çalışarak başladı. Egeli Yapı’yı 1985 kurdu ve ağırlıklı olarak kendisinin projelendirdiği inşaat faaliyetlerine başladı.

Egeli Proje Yapı ve Danışmanlığı Ltd. Şti. adını 1992’de alarak iş merkezleri, fabrikalar ve şehir içinde çok katlı yapılar tasarlayan ve inşa eden Egeli, kariyerinin son evresinde Urla, Zeytinalanı ve Çeşme’de çok sayıda konut üretti. 1995-2000 yılları arasında Çınar Bilgin ile birlikte tasarım projeleri üreten Egeli, bu dönemde Saruhan Konservecilik ile Koleksiyon 2 Seçkisi’nde yer aldı.

1973-1994 yılları arasında mimarlık kariyeri ile birlikte sürdürdüğü sutopu sporunda milli takım kaptanlığı yapmış ve masterlar kategorisinde Dünya ve Avrupa üçüncülüğü başarısına ulaşmıştır.

İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin kurucu üyesi de olan Hüseyin Egeli, halen İzmir Ekonomi Üniversitesi’ nde yarı zamanlı öğretim görevlisidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın