İzmirli’yi denizle buluşturacak projeye Kılıçdaroğlu’ndan tam not

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kıyılarının yeniden tasarlanması ve İzmirlilerin denizle buluşması amacıyla Türkiye'nin önde gelen mimar ve tasarımcılarının oluşturduğu 100 kişilik ekibe hazırlattığı proje, Kılıçdaroğlu'nun da beğenisi kazandı.

“İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı” adı verilen çalışma hakkındaki brifinge katılan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanata ve bilime verdiği değerin sonucunda böylesine başarılı bir çalışma doğduğunu, bunun Türkiye’nin diğer kentlerine de örnek olması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı”nın tanıtılması amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantı öncesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni gezerek inceleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en güzel sanat mekanlarından birini kente kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kutladı.

Bilgilendirme toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açış konuşmasıyla başladı. İzmir’i Akdeniz’de önemli bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kenti çevreleyen 40 kilometrelik sahil şeridini baştan sona tasarladığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, projede yer alan ekip koordinatörlerini de tek tek tanıttı. Çalışmanın liderliğini yürüten Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yaptığı sunum sonrasında projeyi detaylarıyla anlatan bir film gösterimi gerçekleştirildi. Sunumun ardından görüşlerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu projenin tamamlanmasını heyecanla beklediğini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aklı ve düşünceyi eylemle buluşturduğunu belirten CHP Genel Başkanı, ortaya konan çalışmayı son derece başarılı bulduğunu ifade etti. Kent kültürünü geliştirmenin, kent estetiğini oluşturmanın ve insanların kentte huzur içinde yaşamalarını sağlamanın çok önemli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Kuşkusuz bunları yaparken bilimi, bilim adamını, sanatçıyı göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kent estetiğinin sağlıklı olması sanatçıya, yaratıcıya, bilim adımına bağlı. Ona değer verdiğiniz ölçüde kentinize değer vermiş olursunuz. Sizler önemli bir çalışma yaptınız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sizlere sağladığı olanaklar, sizin sağladığınız olanaklar güzel bir sinerji yarattı. Güzel bir çalışma doğdu.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı heyecanla bu çalışmanın yaşama geçmesini beklediğini ve ilk fırsatta sade bir vatandaş olarak İzmir’e gelerek yeni düzenlemenin yapılacağı alanlarda gezinti yapacağını söyledi. İzmir’in Akdeniz kentlerinin tüm cazibesini barındırdığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İzmir kültürüyle, birikimiyle, insanıyla, tarihiyle, coğrafyasıyla, her şeyiyle Akdeniz’in en idalı kenti olmayı hak ediyor. Sizler çok büyük bir katkı yapıyorsunuz. İzmirliler bunun farkında. Umuyorum iktidar da bunun farkında olur. Türkiye bunun farkında. İzmir’e gelen her yurttaş İzmir’in aydınlık yüzünü görüyor. Doğayla yeşilin buluştuğunu görüyor. Kentteki canlı yaşamı ve huzurlu yaşamı görüyor. İstanbul’da sokağa çıktığınız zaman yaşamla kavga etmeye başlarsınız. Nefes alacak alan bulamazsınız. İzmir bir özgürlükler kentidir. İnsanların düşüncelerini özgürce dile getirdiği sokaklarında özgürce gezdiği bir kenttir. Sizin sanatçı olarak, bilim insanı olarak bu çalışmada büyük katkılarınız var. O katkı inanın bize huzur verecektir. Biz size sonuna kadar destek veriyoruz. İzmir için yaptığınız çalışma çok önemli bir çalışmadır. Umuyorum diğer kentler bunu örnek alırlar. Zaten uluslararası kuruluşlar dünyada en hızlı ve sağlıklı büyüyen 4. kent seçmişler İzmir’i. Demek ki İzmir’in hakkını onlar teslim ediyorlar. Umarım iktidar engel çıkarmaz. Bütün bunlar yaşama geçirilir. İzmir hak ettiği tabloyu yeniden yakalamış olur.”

Etiketler

Bir yanıt yazın