İzmir’in Maslak’ına 150 Milyon Dolarlık Proje

Hedef GYO olmak Mistral Yapı İzmir'e 150 milyon dolarlık yatırım yapmak için kolları sıvadı. Projenin yüzde 45'i satışa çıkmadan tükendi.

Mistral Yapı gayrimenkul sektörüne İzmir’in Bayraklı bölgesinden giriş yaptı. İzmirli iş adamları tarafından 2012’de kurulan şirket, Mistral İzmir için 150 milyon dolar yatırım yaptı. 122 bin metrekare inşaat alanı üzerinde konut, ofis, otel ve alışveriş caddesini buluşturan projeden 350 milyon dolar ciro bekleniyor. Şirketin, Miray İnşaat, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding, Barçın Spor ve Batıçim Çimento gibi farklı şirketleri de bünyesinde barındıran 30 ortağı bulunuyor.

Yüzde 45’ini Sattı

Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, İzmir’in İstanbul’daki yoğunluğa karşı gayrimenkul sektörü için ikinci adres olacağını söyledi. Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç ise Mistral İzmir’de lansman öncesi yüzde 45’lik bir satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Haziran 2016’da tamamlanması planlanan projede biri 154, diğeri 216 metre yükseklikte 2 kule bulunuyor. 38 katlı konut bölümünde ilk 8 katın uluslararası bir otel grubu tarafından işletilmesi planlanıyor. 48 katlı ofis blokunda ise büyüklükleri 65 ila 950 metrekare arasında değişen 153 ofis bulunuyor. Projede konutlar metrekaresi 3-4 bin dolar, ofisler ise 2 bin 750-3 bin 500 dolardan satışa sunuluyor.

Hedef GYO Olmak

Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, şirketin yakın dönemde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına (GYO) dönüşeceğini söyledi. Bunun için gerekli öz sermayeye sahip olduklarını belirten Türkkanı, GYO’lar için önemli olan kira geliri için Mistral İzmir’de bir kısım ofis ve ticari birimleri bünyelerinde tutacaklarını dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın