İzmir’in kültür varlıkları envanteri 3 cilde sığdı

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün İl Özel İdaresi'nin desteğiyle yürüttüğü çalışmalar sonucunda İzmir merkez ve ilçelerindeki kültür varlıklarının envanteri, 3 ciltten oluşan kitapta toplandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, düzenlediği basın toplantısında, kentin kültür varlıkları açısından 8 bin 500 yıllık geçmişiyle oldukça avantajlı olduğunu belirtti. Türkiye genelinde en fazla sit alanına sahip kentin İzmir olduğunu kaydeden Ediz, kentin deniz, sağlık, kongre ve fuar turizmine ek olarak kültür turizmi açısından önemli potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Kentteki kültür varlıklarının envanterinin çıkarılması için 30 Nisan 2008’de çalışmaya başlandığını belirten Ediz, ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Ediz, şöyle konuştu: ”İzmir’in Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri, çalışmalara kaynaklık edecek. Planlama ve koruma çalışmalarında da kolaylık sağlayacak. 1850 sayfalık, 3 ciltlik bu çalışmayla İzmir’deki kültür mirasının kayıt altına alınmasını sağladık. Envanterde, İzmir ve ilçelerindeki taşınmaz kültür varlıklarına ilişkin kısa bilgilerin yanı sıra harita ve fotoğraflar yer alıyor. Envanterin dijital ortama aktarılarak daha kolay kullanılabilir hale getirilmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor.” Ediz, bir soru üzerine, İzmir’in önemli tarihi binaları arasında yer alan Konak Doğum Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi konusunda mutabakata varıldığını, devir işlemlerinin başladığını, restore edilecek binanın kültürel amaçlı kullanılacağını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın