İzmir’in Kalbi Sanat Bienali’nde Atacak

2. Uluslararası İzmir Sanat Bienali, 54 ülkeden 437 sanatçının katılımıyla fuar alanında ziyaretçilerine merhaba dedi. Sergilenen eserler büyük ilgi topladı.

2. Uluslararası İzmir Sanat Bienali, 54 ülkeden 437 sanatçının katılımıyla İzmir Fuar alanı 2-3 ve 4 nolu hollerde açıldı. 1-5 Mayıs tarihlerinde sanatseverleri ağırlayacak sanat organizasyonunda yer alan eserler, İzmir Fuar alanı, Atatürk Kültür Merkezi, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Fuar Resim ve Heykel Müzesi, Adnan Saygun Kültür Merkezi, Seba ve Kedi Sanat Galerileri’nde sergilenecek.

Resimlerinde Islaklığı Anlattı

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ ile İzmir Sanat Bienali Genel Koordinatörü Seba Uğurtan dün açılışı gerçekleştirilen bienalde yer alan eserleri birlikte gezdi. Organizasyonu Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirdiklerini belirten İzmir Sanat Bienali Genel Koordinatörü Seba Uğurtan, “1 Mayıs’ı İzmir’e sanat emekçisinin bayramı olarak” getirdik. Etkinliğimize Türkiye’nin içinde yer aldığı 54 ülkeden 437 sanatçı katılıyor. Eserler İzmir’in 7 ayrı noktasında sergilenecek” diye konuştu.

İzmir Fuar alanında yer alan birbirinden ilginç eserler sanatseverlerin beğenisi kazandı. Ressam İlknur Kazak’ın ‘su’ temalı tabloları da dikkat çekiyor. Resimlerinde ıslaklığı yansıtmaya çalıştığını anlatan Kazak, “Resimlerimde biraz daha realist bir şekilde ıslaklığı vermeye çalışıyorum. Suyun, şeffaflığı, berraklığını ortaya koymak istedim. Bir küvet oyunu, resim oyununa dönüştü” dedi.

Türkiye ve dünyadaki tarihi binaları kuşbakışı görüntülerini tasarlayan Cansu Türdoğan Şimşek’in eserleri de büyük ilgi görüyor. Şimşek çalışmaları hakkında, “Türkiye ve dünyadaki tarihi binaların mimari planlarını takıya uyarladım. Ayasofya, Sultanahmet Camii, Notre Dame, Santo Spirito Kilisesi gibi dünyaca ünlü eserleri takı haline getirdim. Kuşbakışı planların olduğu mimari kitapları inceleyerek tasarladım” dedi.

KKTC’li 17 Sanatçı Alashia’da Buluştu

KKTC’den gelen 17 sanatçı, “2. Uluslararası İzmir Sanat Bienali” kapsamında İzmir’de ortak bir sergi açtı. ‘Alashia, Bitmeyen Resim’ isimli sergi, Adnan Saygun’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ayhatun Ateşin küratörlüğünde gerçekleşen karma sergide Aşık Mene, İsmet Tatar, Emel Samioğlu, Eser Keçeci, İnci Kansu, Mustafa Öztunç, Gökçe Şekeroğlu, Pembe Gaziler, Hikmet Uluçam, Ruhiye Onurel, Güner Pir, Feridun Işıman, İlkay Önsoy, Gamze Baykan, Emin Çizenel, Özge Refik Kutsay ve Ayhatun Ateşin’in eserleri sunuldu. Açılış törenine KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, KKTC Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namlısoy ve Bienal Genel Direktörü Seba Uğurtan ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın