İzmir’e 49 katlı kuleyle ‘Bayrak’ açıyor

İzmir Bayraklı'da yeni projesi için uzun süredir bekleyen İş GYO, 150 milyon Dolar'lık iki kuleye yıl sonunda başlıyor.

Firma, ayrıca İstanbul Tuzla’ya ve Rusya’ya bir otel yapmayı planlıyor. İş GYO İletişim ve Pazarlama Müdürü Gülfem Sena Tandoğan, İzmir’de uzun süredir bekleyen projede sona yaklaştıklarını belirterek, Bayraklı’da AVM, konut ve ev-ofis’lerden oluşacak çalışma için yıl sonuna doğru temel atacaklarını ifade etti. 150 milyon dolarlık yatırım değerine sahip proje, 25 ve 49 katlı iki kule olarak planlandı.

Mimari tasarımda Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat’ın imzasının olacağını belirten Tandoğan, “Geleneksel yaşam tarzını ve modern mimariyi birleştirecek özgün bir konsept ortaya koyacak proje, tüm yönleriyle İzmir gibi ferah ve İzmirli gibi şık olacak. Kent parkı gibi tasarlanan projenin lansmanı da yıl sonunda yapılacak” dedi.

Tuzla’ya AVM, otel ve konut

Hem yurt içinde hem yurt dışında farklı projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Tandoğan, Tuzla’da 60 dönümlük arsada 5 bin kişilik İş Bankası operasyon merkezinin yanı sıra AVM ve otel yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, bölgedeki bir başka arsada yeni konut projesine başlamayı planladıklarını belirten Tandoğan, “İki projeye 300 milyon dolar yatırım yapacağız. Projeler 30 ay içinde tamamlanacak” diye konuştu.

Rusya’ya şehir oteli

Kayı Gayrimenkul ile Rusya’da NIG isimli bir şirket kurarak burada bir şehir oteli yapma kararı aldıklarını ifade eden Gülfem Sena Tandoğan, “Moskova ile portföyümüzdeki otel sayısı 4’e çıkacak. Turizmdeki potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Vizelerin kalkması sektörü oldukça hareketlendirdi. Turizmde iddialıyız” dedi.

176 ÜNİTESİ VAR

İş GYO’nun İzmir’de yeni yapılanan ve gelişime açık bir alan olarak nitelendirilen Bayraklı’da yer alan projesinin kimlik kartı şöyle:

Yatırım değeri: 150.000.000 Dolar
Proje içeriği: AVM, konut, ev-ofis
Yapı türü: 25 ve 49 katlı 2 kule
AVM alanı: 27.000 m2 kiralanabilir alan
Konut ve ev-ofisler: 16 farklı 176 ünite
Konut ve ev-ofis alanları: 85 – 410 m2

Etiketler

Bir yanıt yazın