İzmir’de “Tasarım Rüzgarı” Esecek

İzmir Akdeniz Akademisi, 17–19 Kasım 2016 tarihleri arasında “İyi Tasarım İzmir”in ilk örneğini kentlilerle buluşturacak.

“Çıktı/Output” temasıyla yola çıkan Akdeniz Akademisi, sergilerin yanı sıra konferans ve oturumlarla da üç gün boyunca “İyi Tasarım”ı tartışacak.

“Tasarım Kenti” olmayı hedefleyen İzmir, ilk “çıktı”sını veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılında Tasarım Forumu’nda belirlediği İzmir’in tasarım ve yenilik kenti olması hedefi, İzmir Akdeniz Akademisi öncülüğünde 17–19 Kasım 2016 tarihleri arasında ilk örneğini veriyor. “Çıktı/Output” temasıyla düzenlenecek olan “İyi Tasarım İzmir” etkinliği, farklı tasarım alanlarında elde ettiği ürünleri İzmirliler ile buluşturuyor.

Mimarlık, şehircilik ve kentsel tasarım, moda, tekstil, görsel iletişim, endüstriyel tasarım ve grafik tasarımının yanı sıra film, seramik, cam, resim tasarımlarının da yer alacağı program, 3 gün boyunca kentin farklı mekanlarında sergilenecek. Tüm bunların yanı sıra, tasarım atölyelerinden ustalarla söyleşi, konferans ve oturumlar da gerçekleştirilecek.

İzmir’in tasarım potansiyeli
“İyi Tasarım İzmir” programının hazırlık toplantısı, bu konudaki etkin isimleri bir araya getirdi. İzmir Akdeniz Akademisi Müdürü Ayşegül Sabuktay’ın yaptığı süreç özetinin ardından, Program Koordinatörü Gökçe Süvari, 17 Kasım’da başlayacak etkinliğin ayrıntılarını aktardı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Onur Mengi, kentte yıllar içinde gelişen tasarım algısı ve potansiyelini özetledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ise Büyükşehir Belediyesi’nin tasarım vizyonunu anlatarak tasarımın kentlerin ekonomisine sunduğu katkıların altını çizdi.

Farklı mekanlarda İzmirlilerle buluşacak
“İyi Tasarım İzmir”, tasarımı gündelik dilin alışılmış bir kavramı olmaktan çıkarıp, kentin ayırıcı özelliği haline getirmeyi ve rekabet potansiyelini arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda sergilenecek eserler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Tarihi Hava Gazı Fabrikası, İKSEV, Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Mimarlık Merkezi ve İzmir Ticaret Odası gibi mekanlarda kentlilerle buluşacak

Etiketler

Bir yanıt yazın