İzmir’de İlk Miro Sergisi

Joan Miro’nun 40 orijinal eserini içeren “Düşlerimin Rengi” başlıklı sergi, İzmir’de 27 Mayıs’ta açılacak.

Ünlü İspanyol sanatçı Joan Miro’nun (1893-1983) 1950 ile 1977 yılları arasında yaptığı 40 orijinal eseri içeren “Düşlerimin Rengi” başlıklı sergi, İzmir’de 27 Mayıs’ta açılacak. Bornova Belediyesi, Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde gerçekleşecek sergiyle Joan Miró’nun eserleri İzmir’e ilk kez gelecek. Sergi ücretsiz olarak 14 Temmuz’a kadar görülebilecek.

Serginin küratörlüğünü yapan Fahri Özdemir, Joan Miró’yu şu cümlelerle tanımladı: “Cıvıl cıvıl renkleri, basit desenleriyle hemen her eserinde insanın içinde çocuksu bir heyecan uyandıran ressam, hayal gücünün sınırlarını alışılmadık bir biçimde zorluyor.”

ÖNCÜ BİR SANATÇI

1893 İspanya Barcelona doğumlu sanatçı, 1920’li yıllarda tüm dünyada ismini duyurdu, Sürrealist akımın öncülerinden Miró, hayatının büyük bölümünü Fransa’da geçirdi. Londra, New York, Los Angeles, Zürih, Amsterdam, Brüksel gibi kentlerde sergiler açan Miró, sonraki yıllarda heykel ve seramikle de yakından ilgilendi. Kural yıkıcı yaklaşımlarıyla dikkat çeken Miró, yarattığı yepyeni resim dili ve geometrik anlatımla, düşünce ve görme alışkanlıklarını değiştirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın