İzmir’de Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası Kullanıma Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bostanlı kıyılarında yaptığı düzenleme kapsamında Studio Evren Başbuğ tarafından tasarlanan "Bostanlı Gün Batımı Terası" ve "Bostanlı Yaya Köprüsü" projeleri tamamlanarak kullanıma açıldı.

Studio Evren Başbuğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “İzmir’lilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı” (İzmir / Deniz) kapsamında önerdikleri “Karşıkıyı” projesine ait noktasal uygulama çalışmalarının ilk aşamasının tamamlanarak kullanıma açıldığını duyurdu. Bostanlı Deresi ağzı için tasarlanan “Bostanlı Yaya Köprüsü” ve kıyının kamusal kullanımın güçlendiren “Bostanlı Gün Batımı Terası” kentiliere özgün rekreatif mekanlar sunuyor.

Studio Evren Başbuğ projeyi şöyle anlatıyor:

İki yaka arasında yumuşak bir profille yükselerek, altından dere ağzında önerilen yüzer iskeleye kayık ulaşımına izin veren Bostanlı Yaya Köprüsü, eşsiz konumu dikkate alınarak tasarlandı. Çelik konstrüksiyon üzeri doğal ahşap kaplama olarak tasarlanan köprünün formu, körfez manzarasına karşı oturup veya uzanıp keyifli vakit geçirmeye izin verecek kademeli bir kesit profili üzerinden şekillendi.

Tüm Karşıyaka kıyı şeridinde denize dik uzanan tek alan üzerinde önerilen Bostanlı Gün Batımı Terası, ağaçlıklı yapay bir tepe üzerinden başlayıp denize kadar uzanan bir dizi ahşap platformdan oluşuyor. Yüzey formundaki basitlik ve akıcılık, kullanıcıları deniz ile daha yakın bir ilişki kurmaları için cesaretlendiriyor.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın