İzmir nereye gidiyor

İzmir'in çeşitli yerlerinde 27 yıldır kent yenileme projelerine imza atan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beton kenti haline dönüşen İzmir'in gidişatından memnun değil.

Aslan “İzmir her türlü projeye aç bir şehir, ortak güçlerimizi ve zenginliğimizi iyi kullanırsak bu kentin ne istediğini, neyi eksik olduğunu, neler beklediğini el ele vererek çözer; sorunların daha az olduğu, daha medeni bir kente dönüştürebiliriz.” diye konuştu.

Türkiye’ye Turizmi öğreten İzmir’dir…
İzmir’in çok önemli zenginliklere sahip olduğunu, tarihi geçmişi olarak da çok varlıklı olduğunu vurgulayan Aslan “İzmir yıllar önce böyle beton bir kent değildi. İzmir denilince doğasıyla zengin; körfezi mavi yemyeşil İzmir akla gelirdi. Türkiye’ye turizmi öğreten İzmir’dir. Proje eksiklikleri yüzünden İzmir birçok konuda geride kaldı. Biz turizmle ilgili proje geliştirmezsek, her konu da kapasitesi geniş olan kentimize haksızlık etmiş oluruz. Sadece bir konuda değil birçok konuda İzmir’in proje eksikliği var. İzmir’in geleceğe yönelik projesi yok, gecekondulaşmayı önleyecek projesi yok, ulaşımı, turizmi, işsizliği çözecek projesi yok. Türkiye’nin 80 yıldan bu yana düzenlenmekte olan tek uluslar arası fuarı niçin bu kadar önemsiz hale geldi. Bu fuarın önceki ışıltılı ve görkemli geçmişine dönmesi için, daha çağdaş bir fuarcılık anlayışını yakalayabilmek için ne yapıldı, yeni fuar alanının geleceğine dair hala somut bir söylem yok… İşte tüm bu konularda birçok soru işaretiyle İzmir’in nereye gittiğini birçok İzmirli gibi ben de merak ediyorum.

Biz Ege-Koop olarak 27 yıldır kent yenileme projelerini İzmir’in çeşitli yerlerinde gerçekleştiriyoruz. Bu güne kadar yüz bin kişiyi konut sorununu çözdük. Bu kentin güzelliği için projeler yapmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi İzmir’in makus talihinin değişmesi için üzerinde iyi çalışılmış bir proje etrafında toplanıp, bu kentin bütün güzelliklerini, değerlerini tüm dünyaya anlatmamız gerek” diye ifade etti.

Düşünmek kolay, yapmak zordur. Dünyada en zor olan şey de düşünüleni yapmaktır diyen Aslan “27 yıldır kentsel yenilemeye önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm yapmanın ne kadar önemli olduğunun 10 yıldır üstüne basa basa söylüyorum. Eğer söylediklerime kulak verilseydi İzmir bu durumda olmayacaktı” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın