İzmir Mimarlar Odası Mimarlık Haftası 2011 Etkinlikleri Başladı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Mimarlık Haftası Etkinlikleri 03 Ekim 2011 Pazartesi günü yapılan tören ile başladı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal UIA tarafından Dünya Mimarlık Günü’nün teması olarak seçilen “İnsan Hakkı Olarak Mimarlık” temasına değindi. Topal son olarak etkiliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Meslekte 30. ve 50. yılını geride bırakan üyelerimiz için plaket töreni gerçekleştirildi. Meslektaşlarımız plaketlerini Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekinci, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal, Mimarlar Odası Genel Sekreteri Necip Mutlu’dan aldılar.

Açılış konuşmasının ardından “İnsan Hakkı Olarak Mimarlık” teması kapsamında düzenlenen Fotomaraton’da dereceye giren ve sergilemeye hak kazanan yarışmacılara da ödülleri seçici kurul üyelerinden Güzin Tezel tarafından verildi.

Ödül törenleri ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen mimarlık günü kokteyline yoğun bir ilgi vardı.

Sergiler
Hafta boyunca izlenebilecek sergilerden EAA – Emre Arolat Mimarlık An/Moment Sergisi Resim ve Heykel Müzesi’nde açıldı. Carlos Ferrater: Peyzaj ve Geometri Sergisi, Öğrenci Projeleri Sergisi, Kırsalı Kavramak: Adagide Sergisi ve Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergileri Atatürk Kültür Merkezi’nde; Mimaride Görünmeyen: Çağdaş Türk Mimarisinde Görselleştirme Sergisi Fransız Kültür Merkezi’nde izlenirken, Modern ve Bellek:Silinen İzler Sergisi Vasıf Çınar Bulvarı Sergi Alanında, Bunu Düşünen Bir Mimardır Afişleri Sergisi ile Simülakrlar ve Çizgi ile Düşünmek/Çizgide Düşünmek Sergileri Dominik Caddesi’nde, FotoMARATON Sergisi ise Konak Metro İstasyonu’nda ziyaretçiler ile buluştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın