İzmir körfezinde bu kez kartondan gemiler yarıştı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir İl koordinasyon Kurulu 4. Kartondan Tekneler Yarışı'nı gerçekleştirdi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkilikleri kapsamında Pasaport İskelesi’nde düzenlenen kartondan tekneler yarışmasına, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da katılırken birincilik gıda Mühendisleri Odası’ndan geldi.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen kartondan tekneler yarışı etkinliğinde her oda bir üye ve bir kartondan tekne ile yarıştı. En uzun süre suda kalan veya mesafeyi ilk tamamlayan teknenin birinci olmak için yarıştığı yarışmada, birinci Gıda Mühendisleri Odası’nın teknesi oldu. İzmirlileri Deniz ile buluşturmayı, deniz ulaşımına ve körfeze ilişkin sorunlara dikkat çekmeyi hedefleyen etkinlik, bir hayli renkli geçti. Yapımına saat 13:00’de başlanan kartondan gemiler, 19:00’da suya bırakıldı. Her odadan bir temsilcinin bulunduğu kartondan gemileri çok sayıda İzmirli ilgi ile takip etti. En iyi tasarım, en iyi kostüm, centilmenlik ödüllerinin verildiği yarışmada ilk batan Jeofizik Mühendisleri Odası’nın teknesine, Titanik ödülü verildi.

‘BU GEMİLERİN LİMANI SİVAS’
Ödüllerini alan oda temsilcileri, her geminin bir limanı olduğunu, buradaki gemilerin limanının da, Sivas olduğunu söyleyerek Sivas Katliamı’na dikkat çekerek, katliamı bir kez daha kınadılar.

İzmir Deniz Ticaret Odası da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, İzmir Körfezi’nde ilk defa yüzme yarışması düzenledi. Türkiye Yüzme Federasyonu ve DTO İzmir Şubesi koordinesinde Urla Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen TYF-DTO 1. İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası Urla İskelesi’nde gerçekleşti.

Etiketler

Bir yanıt yazın