İzlanda’da Demans Hastaları İçin Bir Bakımevi

Danimarkalı mimarlık ofisi Loop Architects , İzlanda'nın Selfoss kentinde demanslı hastalar için "sade ve uyarıcı" bir ortam yaratmak üzere peyzajlı bir merkezi bahçenin etrafına dairesel bir bakım evi tasarladı.

Güney İzlanda’daki özel tesis, merkezinde bir avlu bahçesi bulunan iki katlı, halka şeklindeki bir binada 50 özel konaklama birimi içeriyor.

Ekip, sakinlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış güvenli ve rahat bir ortam sağlayan demans bakım tesisleri için yeni bir format geliştirmiş.

Dairesel kat planı, bina içinde sürekli hareketi kolaylaştırmak için tasarlanmış, ortak salon alanları dahil olanaklara erişim kolayca sağlanırken, sakinlerin her zaman konaklama yerlerine geri dönmelerine imkan tanınmış.

Rezidanslar, Ingólfsfjall dağı ve Ölfusá nehri de dahil olmak üzere çevredeki kırsalın manzarasından en iyi şekilde yararlanacak şekilde planlanmış.

Standart bir yerleşim düzenine sahip 22 metrekarelik konutların en-suite yatak odalarının zemin kattaki teraslara ve birinci kattaki balkonlara açılması sağlanmış.

Bakım evi, yerinde dökme betonarme bir çerçeve ile inşa edilmiş. Dış cephesi sıcak ve dokunsal yüzeyler kazandıran ithal Norveç kerestesiyle kaplanmış.

Beton ve ahşap aynı zamanda bir dizi geri dönüştürülebilir malzemeden oluşan iç paletin temelini oluşturmuş.

Binanın merkezinde, konut sakinlerine önceki evlerini hatırlatmak için çamaşır ipleri bulunan kurutma alanları da dahil olmak üzere tipik ev özelliklerini barındıran bir bahçe oluşturulmuş.

Peyzajlı dış mekanda bir mutfak ve bitki bahçelerinin yanı sıra toplanmış yağmur suyuyla doldurulmuş bir su havuzu da tasarlanmış. Ergoterapi ve fizyoterapi için oluşturulmuş kapalı alanların, doğrudan bitişik teraslara açılması planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın