İYTE Öğrencileri Almanya’ya Gidiyor

İzmir firması olan Graniser Seramik, İYTE Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencilerine mimari teknik gezi düzenliyor.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Bahar Dönemi tasarım stüdyosu öğrencileri ve öğretim elemanları spor, meditasyon ve eğitim mekanlarının biraraya getirildiği “Mind and Body Center” projesi kapsamında, 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında, Graniser firmasıyla yapılan eğitim işbirliği sayesinde Münih kentine bir teknik gezi yapacaklar.

Gezi her mimari tasarım stüdyosu kapsamında olduğu gibi, ders içeriğini bu tür mekanlar ve mekanları içeren yapıları ziyaret ederek desteklemek, dersin en önemli sonuç ürünlerinden biri olan tasarım projesini görsel ve kavramsal birikim açısından zenginleştirmek, öğrencilerin önemli mimarlık örnekleri ve nitelikli kentsel çevreler tanımalarını sağlayarak eğitsel donanımlarını arttırmak amacıyla planlandı. Öğrenciler gezi sırasında kentsel bağlam ve yapı ilişkisi, mekansal planlama, taşıyıcı yapı tasarımı, malzeme kullanımı ve detaylandırma gibi pek çok mimari problemin çözümü konusunda bilgi toplama fırsatına erişecekler. Gezi kapsamında çağdaş mimarlık ve mimarlık tarihi açısından yüksek önem taşıyan ve aralarında Allianz Arena, Münih Olimpiyat Köyü ve Parkı gibi önemli eğitim ve spor mekanları örnekleri ziyaret edilecek.

AR 302 dersi öğretim elemanları Erbil Coşkuner, Fehmi Doğan, Hüseyin Egeli, Erdem Erten, Kamal Mohamed, araştırma görevlileri Ebru Bingöl, Livanur Erbil, Berna Yaylalı, Beyza Yanar’ın yürütücülüğünde düzenlenen ve AR 302 dersine kayıtlı olan 54 mimarlık öğrencisinin katılacağı geziye Graniser firmasından Tasarım Hizmetleri Müdürü Adnan Yıldız ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Melek Erol da eşlik edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın