İyi Tasarım “Döngü”

Editörlüğünü Emre Gönlügür ve Aren Emre Kurtgözü'nün yaptığı İyi Tasarım "Döngü" kitabı, İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 boyunca yürütülen tartışma ve çalışmaların bir dökümünü sunuyor, tasarım disiplinlerinin penceresinden geliştirilmiş yeni söz, önerme ve soruları içeriyor.

TANITIM METNİ

“Tasarımı kamu yararı açısından ele alan İyi Tasarım/Good Design İzmir etkinlikleri, tasarım uğraşının kimi güncel kimi de zamansız meselelerini günümüzde aciliyet arz eden konular üzerinden kamuoyunda tartışmaya açmayı amaçlıyor. 2019 yılı etkinlikleri için belirlenen “Döngü” teması yine böyle bir aciliyet karşısında üretilmeye çalışılan yanıtlar için anahtar kavram oldu. En genel anlamıyla bu tema, “Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür?” sorusunu ortaya attı. Tasarım ve döngüsellik ilişkisini farklı açılardan masaya yatıran İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 boyunca yürütülen tartışma ve çalışmaların bir dökümünü yapan bu kitap, bu ve benzeri sorulara cevaben tasarım disiplinlerinin penceresinden geliştirilmiş yeni söz, önerme ve soruları içeriyor.”

Dr. Öğr. Üyesi Emre GÖNLÜGÜR & Dr. Öğr. Üyesi Aren Emre KURTGÖZÜ

Kitaba; İzmir Akdeniz Akademisi’nin Güzelyalı ofisinden ya da https://www.izmeda.org adresinden çevrimiçi olarak erişilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın