İyi Bir Mahallede Yaşamak İstiyordu

Önceki gün Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen İstanbul Kent Mitingi’nde polisin attığı biber gazından etkilenip fenalaşan ve yoğum bakıma alınan Elif Çermik’in durumu ciddiyetini koruyor.

Önceki gün Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen İstanbul Kent Mitingi’nde polisin attığı biber gazından etkilenip fenalaşan ve yoğum bakıma alınan Elif Çermik’in durumu ciddiyetini koruyor. “Artık yeter, İstanbul bizimdir” çağrısıyla düzenlen mitinge birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu destek verdi. Göstericiler miting alanına girerken polis tarafından aranmak istemediği için polis ve eylemciler arasında tartışma çıktı. Yaşanan arbedenin üzerine polis eylemcilere gaz sıkarak müdahale etti. Kent ve Barınma hakkını savunmak için Sarıyer Dağevleri’nden mitinge gelen Elif Çermik yoğun gazdan etkilenip Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldü ardından Dr. Siyami Ersek Kalp ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu dün Elif Çermik’in durumu hakkında bilgi almak için, hastaneye gelerek başhekimle görüştü. Görüşmenin ardından Elif Çermik’in durumun ciddiyetini koruduğu ve tıbbi sürecin devam ettiği ifade edildi.

Şantiye sahasına konuştu

Elif Çermik, kentsel dönüşümün hedefindeki Sarıyer’de yıkım tehdidi altındaki Dağevleri’nde yaşıyordu. Çermik, İstanbul Kent ve Barınma Hakkı Meclisi’nin miting öncesi çalışmalarında da yer almıştı. Polis müdahalesinden kısa süre önce Çapul TV’de çevre mücadeleleri programı olan Şantiye Sahası programı muhabirine konuşan Çermik; “İyi bir mahallede yaşamak istiyorum, güzel bir ülke istiyorum” demişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın