İTÜ Mimari Proje Stüdyosu 7//: TRANSP( )SE Yarışması Sonuçlandı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimari Proje Stüdyosu 7 kapsamında düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı.

26 Şubat Perşembe günü saat 14.00, İTÜ Taşkışla / Stüdyo 3505’te tüm yarışma katılımcıları, jüri üyelerine 5’er dakikalık süreler eşliğinde önerilerini düşünsel, programatik ve yapı-fiziksel tüm detaylarıyla sunup, soruları yanıtladılar. Ardından jüri üyeleri Alper Derinboğaz, Boğaçhan Dündaralp, Deniz Koç Çeliker, Meriç Öner, Zeynep Aydemir (yurtdışından online olarak) ve stüdyo yürütücüleri Ayşe Şentürer, Hakan Tüzün Şengün ve Erenalp Büyüktopcu tüm projeleri verilen tema bağlamında yaklaşımlarını gözeterek ve birbirleri arasında güçlü ve zayıf yönlerini çapraz okumalarla değerlendirdiler. Final aşamasında, tüm jüri üyeleri açık oylama esasıyla ilk beş projelerini belirterek oluşturulan listeyle öne çıkan beş eşdeğer proje belirlendi.

Eşdeğer Mansiyon 

Emre Üngör / SPLASH 

Eşdeğer Mansiyon 

Emirhan Altuner, Bilge Akçaoğlu / MOON 

Eşdeğer Mansiyon

Hakan Yörük, Ece Yetim, Asya Ece Uzmay / SEA ABOVE SKY BELOW 

Eşdeğer Mansiyon

Buse Özçelik, İpek Fetil, İlayda Birgül, Uğur Sarışen / BOX OBSCURA 

Eşdeğer Mansiyon

Atıl Aggündüz / DUO

Eşdeğer Mansiyon

Mete Cem Arabacı / SHUTTLE ON AIR

‘Açık Çağrı’lı yarışma ile ilan edilerek sonuçlandırılan yarışmalardan farklı olacak şekilde yeni bir yarışma-sonrası süreç öngörülüyor. Tüm katılımcıların https://archstudiotrans.wordpress.com/ blog sayfası üzerinden dijital olarak yükledikleri projeler, jüri üyeleri, katılımcılar ve isteyen herkes tarafından yoruma ve değerlendirmelere açılarak katılımcı esasla şekillenecek. Yarışma-sonrası kavram ve yeniden ele alım sürecine dahil olabilir ve yarışmacı ekiplerle iletişime geçebilir ve bu sayede karşılıklı değerlendirme sonrasında, stüdyo-içi yeni oturumlarla önerilerin geliştirilmeye devam edilip yarışmanın evrilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın