İTÜ KKTC Yarışması Akıllara ODTÜ’yü Getirdi

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan "İTÜ KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri, Gazimağusa Yerleşkesi Davetli Mimari Proje Yarışması", akıllara ODTÜ KKTC Kampüsü ile mimarlık alanına katkıda bulunan mimarları getirdi.

2003 yılında eğitime başlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi KKTC Kampüs binaları önemli mimarların tasarımlarıyla elde edildi. Bu binaların bazıları da yarışmayla elde edilip, hayata geçirildi. Yurt Blokları (Semra Teber Yener), Lefkoşa’daki Lojmanlar Projesi (Ziya Necati Özkan, Burak Türsoy, Erkal Şahoğlu), Eğitim Blokları ve Laboratuvar Yapıları (Hilmi Güner, Hüseyin Bütüner), Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve Giriş Kapısı (Meral Özdengiz Başak, Eren Başak), Kültür Kongre Merkezi (İlhan Selim Kural, Ali Kural), Mühendislik Programları Laboratuvarları (Fatih Yavuz, Hasan Okan Çetin, Ömer Emre Şavural) gibi yapıların dışında mimari proje yarışması ile kampüse kazandırılan Kampus Yönetim Binası, Kütüphane, Bilgi İşlem Merkezi Binası (Tülin Hadi, Cem İlhan, Zeynep Ataş), ODTÜ KKTC Kampüsü’nün mimari çeşitliliğini ortaya koyuyor. Ayrıca kampüsün iç dekorasyon işlerini de 2005 yılında Yazgan Tasarım Mimarlık ofisi gerçekleştirmişti.

Şimdi de ODTÜ’den sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kıbrıs’a yeni bir kampüs kazandırıyor. Davetli yarışma ile elde edilen yarışmanın sonucunda birincilik ödülü Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Arman Akdoğan ve Felix Madrazo’nun öncülüğündeki ekibin oldu. Projede yer alan yapılardaki renk geçişleri ve açık alanların organizasyonu, proje uygulandığında Kıbrıs’a yeni ve farklı bir üniversite ortamı yaratacağa benziyor.

Projelerin detaylarına ARKİV‘den ve Yarışma Projeleri bölümümüzden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın