İTÜ Ayazağa Kampüsü’nün Yeni Projeleri Hızla İlerliyor

Son zamanlarda İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde inşa edilmesi planlanan caminin tepki toplamasıyla ön plana çıkan yeni projelerin, üniversite kampüsünün artan nüfusuna yönelik hazırlandığı ifade ediliyor.

İTÜ rektörlüğü, Ayazağa Kampüsü’nde planlanan ve inşaatı süren projelerle ilgili bilgi verdi. Kampüs planlaması kapsamında hızla tamamlanmasını öngördüklerini belirttikleri projeler arasında, büyük tepki çeken cami projesi de yer alıyor. Web sitesinde cami projesine dair detaylı bilgi verilmezken “Özgün bir tasarımla planlanan 3.000 kişi kapasitesine sahip İTÜ Ayazağa Camii en kısa zamanda hizmete sunulacak.” ifadelerine yer verildi.

1.500 Kişilik Öğrenci Yurdu

Öğrenclierin barınma sorununa çözüm olarak geliştirilen öğrenci yurdu projesi İBB ile birlikte yürütülüyor. Projede 500 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu ile 1.000 öğrenci kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu bulunuyor. Yurtların proje çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanarak eylül ayı itibarı ile iinşaata başlanması öngörülüyor.

Akademisyenler İçin Konut Projesi

Öğretim üyelerinin barınma koşullarını iyileştirmek amacıyla başlatılan proje 259 adet konuttan meydana geliyor. Akatlar’da kullanılan 22 adet konut karşılığı yapılan trampa ihalesi sonucunda 31.000 m2 kapalı alanda 6 bloktan oluşan, 12 adet 4+1, 113 adet 3+1, 63 adet 2+1 ve 71 adet 1+1 olmak üzere toplamda 259 adet kamu konutu inşaat aşamasında. 3 bloğun kaba inşaatlarının tamamlandığı ve Haziran itibarıyla kullanıma açılacağı duyurulurken diğer 3 blok için başlayan inşaatların 2017 Mart ayında tamamlanacağı öngörülüyor. 

Etiketler

7 yorum

Bir yanıt yazın