Itten+Brechbühl’den University of Lausanne’e 1000 Öğrenci Kapasiteli Konaklama Birimi

Itten+Brechbühl’den University of Lausanne’e 1000 Öğrenci Kapasiteli Konaklama Birimi

University of Lausanne’in arazisinde bulunan ve bu yaz sonuna kadar yaklaşık 1000 öğrenciye ve akademik misafire ev sahipliği yapması planlanan Vortex Student Housing, mimarlık ofisi Itten+Brechbühl tarafından tasarlandı.

yurt/

9-22 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda Lausanne 1800 atleti ağırladı. Gençlik Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak, projenin inşasına büyük bir ivme kazandırdı.

Olimpiyat Oyunları’nın tarihinde ilk kez tüm takımları tek bir alanda toplayan Vortex, COVID-19 ile bağlantılı krize karşılık sağlık personellerini barındırabilmek için Caisse de Pensions de l’Etat de Vaud tarafından hızlıca kullanıma sunuldu.

Uygulamaya konulan sistem, Gençlik Olimpiyat Oyunları Retraites Populaires’in ve UNIL personelinin yardımları ve değerli deneyimleri ile the Cantonal Management Staff (EMCC) and the Vaud Civil Protection (PCI) tarafından kılavuz edildi.

The state of Vaud, bölgedeki artan öğrenci koanklama talebine karşılık olarak projenin zemin katındaki ve ortak alanlarındaki düzenleme çalışmalarını başlattı.

Alanın merkezinde konumlanan dairesel bina, yalnızca çevrenin bir parçası olarak değil gelecekte üniversite kompleksini oluşturacak birkaç binadan biri olarak algılanabilir.

Yeni bina, etkileyici boyutu sayesinde hem üniversite kampüsüne bir ek olarak hem de başlı başına bir peyzaj unsuru olarak yorumlanabilir.

Proje tasarımcısı Jean-Pierre Dürig, ‘‘Vortex, Chavannes-près-Renens muhitiyle ve Lausanne’in batı kesimiyle sorunsuz bir şekilde birleşiyor.” dedi.

Vortex, kentsel dokunun birçok unsurunu tek bir strüktür olarak birleştiren bina, çevre diyardaki her şeyin birleştiği bir dönüm noktası olarak işlev görüyor.

Konaklama birimlerinin spiral rampa etrafına dizilmesi, insanların tanışıp etkileşime geçebileceği bir ortam sağlıyor. Vortex’in boyutları, onu tüm bölgenin baskın bir noktasına dönüştürerek şehirle ve şehirdeki üniversitelerle arasında bağlantı kurmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın