ITC’nin planları onaylandı

Liverpool Wirral Waters Proje Komitesi bir odak niteliğindeki Uluslararası Ticaret Binası'nın (ITC) planlarını oy birliğiyle onayladı.

Peel Group tarafından geliştirilen Liverpool Wirral Waters’ın merkezinde yer alan proje 4,5 milyar Euro bütçeye sahip. 3.000 kişinin çalışacağı, 230.000 metrekarelik ITC binası Peel Group tarafından Asya’nın Avrupa’ya açılması olarak değerlendiriliyor.

Hızlı Davranın

Peel’in yöneticilerinden Lindsey Ashworth merkez fikrinin kendilerine İngiltere’nin ve Liverpool’un sponsor olduğu 2010 Şangay EXPO’sundan sonra geldiğini belirtiyor.

“Çin’de yapabileceklerimiz tükendikten sonra bu inanılmaz büyük ticaret merkezi fikrini sunmuşlardı ve bizim ihtiyacımız olan da buydu diye düşünmüştük. Projenin ilerleyiş hızı mükemmel işledi. Başvuru süreci sadece 6 ay sürdü. Normalde bunun gibi büyük ölçekli projelerde en az 5 yıl sürer. Çin’de böylesine bir projede yer almak için bekleyen o kadar çok firma var ki. Sadece Trafford’u planlamak 15 yılı aldı. Böylesine bir projenin kaç yıl sürebileceğini siz düşünün,” diyerek proje ile ilgili heyecanını dile getirdi.

Haritada Bu Projeyi İşaretleyin

Çinli Sam Wa Minerals Peel’in ITC’deki ortaklarından. Yatırımcılardan Stella Shui projeyle ilgili, “Çin’de Wirral Waters’a çok büyük bir ilgi var. Özellikle bizim projemiz bu projeyi harita da işaretletecek. Artık yasal işlemlerimiz de tamam. İlerleyebiliriz,” şeklinde konuştu.

Wirral Waters Komitesi Lideri Steve Foulkes, “ITC’yi Peel’in yapmasına yönelik verdiğimiz karar projeyi ileriye taşıyacak heyecan verici bir adım oldu. Ayrıca bir çok beraberinde yeni yatırımı da getirecek bir potansiyel niteliği taşıyor,” dedi.

Wirral Waters projesi ülkenin Mayıs ayında açıklanan 11 yeni yatırım alanından biri.

Alanda ticari faaliyeti desteklemek ve yatırımcıyı çekmek amaçlı teşvik programları uygulanıyor ve vergi indirimleri, planlama kolaylıkları sağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın